Ciecierzyca i fasolka smażone z jajkiem
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
31.54 g
Węglowodany
71 g
Tłuszcze
13.62 g
Wartość energetyczna
534.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Odcedzić fasolę i ciecierzycę. Na tłuszczu lekko podsmażyć posiekany czosnek.
Krok 2
4 min
Dodać strączki i razem dusić kilka minut.
Krok 3
5 min
Jajka wbić do miski, następnie lekko rozbełtane wlać na patelnię.
Krok 4
1 min
W trakcie smażenia przyprawić jajecznicę solą i świeżo zmielonym pieprzem. Kiedy będą ścięte potrawa jest gotowa. Podawać np. z razowymi tostami.
Ciecierzyca i fasolka smażone z jajkiem to inaczej niezwykle oryginalna i pożywna jajecznica. Wyjątkowy smak sprawi, że nie raz wrócisz do urozmaiconej wersji zwykłych jajek. Sprawdź koniecznie przepis na pyszną ciecierzyce i fasolkę smażoną z jajkiem.
Komentarze 0