Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciecierzyca i fasolka smażone z jajkiem to inaczej niezwykle oryginalna i pożywna jajecznica. Wyjątkowy smak sprawi, że nie raz wrócisz do urozmaiconej wersji zwykłych jajek. Sprawdź koniecznie przepis na pyszną ciecierzyce i fasolkę smażoną z jajkiem.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Odcedzić fasolę i ciecierzycę. Na tłuszczu lekko podsmażyć posiekany czosnek.
Krok 2
4 min
Dodać strączki i razem dusić kilka minut.
Krok 3
5 min
Jajka wbić do miski, następnie lekko rozbełtane wlać na patelnię.
Krok 4
1 min
W trakcie smażenia przyprawić jajecznicę solą i świeżo zmielonym pieprzem. Kiedy będą ścięte potrawa jest gotowa. Podawać np. z razowymi tostami.
Krok 1
z
4
Odcedzić fasolę i ciecierzycę. Na tłuszczu lekko podsmażyć posiekany czosnek.
Krok 2
z
4
Dodać strączki i razem dusić kilka minut.
Krok 3
z
4
Jajka wbić do miski, następnie lekko rozbełtane wlać na patelnię.
Krok 4
z
4
W trakcie smażenia przyprawić jajecznicę solą i świeżo zmielonym pieprzem. Kiedy będą ścięte potrawa jest gotowa. Podawać np. z razowymi tostami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0