
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Ciastka z marchewki
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Ciastka z marchewki to szybki pomysł na słodką przekąskę w ciągu dnia. Ciastka w takiej formie to świetny sposób, aby Twoje dzieci polubiły marchewkę. Robi się je szybko i przyjemnie, a dekorowanie ich to wielka frajda dla najmłodszych! Cukier wanilinowy WINIARY sprawi, że piękny aromat wanilii będzie się unosił w Twoim domu jeszcze długo po upieczeniu naszych ciastek marchewkowych. Do dekoracji możesz użyć lukru, kolorowych posypek lub żółtka.
Z pewnością zasmakują Ci również nasze ciasteczka piernikowe z miodem!
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
25 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Zetrzyj marchewkę na tarce o drobnych oczkach tak, by wypełniła szklankę.
Krok 2 z 5
Smalec posiekaj z mąką, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i solą, a następnie zagnieć z marchewką.
Krok 3 z 5
Rozwałkuj ciasto do grubości ok. 0,5 cm i wycinaj dowolne kształty.
Krok 4 z 5
Ciastka piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni - aż staną się rumiane.
Krok 5 z 5
Ciepłe ciastka możesz posypać cukrem pudrem lub cukrem trzcinowym albo posmarować pod koniec pieczenia roztrzepanym żółtkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0