Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chrzanowy pasztet jajeczny z dodatkiem majonezu

(0)
55min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest agatakot
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajko gotowane na twardo (np. pozostałe ze Świąt)
1 
Jajko
1  łyżeczka
Sól
10  g
Chrzan
1  łyżka
Cebula
2  łyżek
Olej
1  łyżeczka
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.95 g
Węglowodany
2.24 g
Tłuszcze
34.82 g
Wartość energetyczna
364.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
2 min
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną drobno cebulę.
Krok 2
10 min
Jajka ugotowane pokrój w drobną kostkę. Dodaj jajko surowe, chrzan oraz majonez. Wsyp przyprawy - sól i pieprz. Dodaj cebulę.
Krok 3
3 min
Całość wymieszaj. Farsz przełóż do keksówki.
Krok 4
40 min
Piecz przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Chrzanowy pasztet jajeczny z dodatkiem majonezu

Krok 1 z 4

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną drobno cebulę.

Chrzanowy pasztet jajeczny z dodatkiem majonezu

Krok 2 z 4

Jajka ugotowane pokrój w drobną kostkę. Dodaj jajko surowe, chrzan oraz majonez. Wsyp przyprawy - sól i pieprz. Dodaj cebulę.

Chrzanowy pasztet jajeczny z dodatkiem majonezu

Krok 3 z 4

Całość wymieszaj. Farsz przełóż do keksówki.

Chrzanowy pasztet jajeczny z dodatkiem majonezu

Krok 4 z 4

Piecz przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Tradycyjny pasztet świąteczny w odmienionej wersji. Możesz go zjeść również po świętach, wykorzystując jajka, które zostały z Wielkanocy. Danie na pewno zasmakuje wegetarianom. Wyczuwalny aromat chrzanu sprawia że jest świąteczny a majonez nadaje mu puszystości. Do jego wykonania możesz wykorzystać jajka na twardo, które zostały Ci po Wielkanocy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha