Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tradycyjny pasztet świąteczny w odmienionej wersji. Możesz go zjeść również po świętach. Danie na pewno zasmakuje wegetarianom. Wyczuwalny aromat chrzanu sprawia że jest świąteczny a majonez nadaje mu puszystości. Do jego wykonania możesz wykorzystać jajka na twardo, które zostały Ci po Wielkanocy.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
2 min
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną drobno cebulę.
Krok 2
10 min
Jajka ugotowane pokrój w drobną kostkę. Dodaj jajko surowe, chrzan oraz majonez. Wsyp przyprawy - sól i pieprz. Dodaj cebulę.
Krok 3
3 min
Całość wymieszaj. Farsz przełóż do keksówki.
Krok 4
40 min
Piecz przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 1
z
4
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną drobno cebulę.
Krok 2
z
4
Jajka ugotowane pokrój w drobną kostkę. Dodaj jajko surowe, chrzan oraz majonez. Wsyp przyprawy - sól i pieprz. Dodaj cebulę.
Krok 3
z
4
Całość wymieszaj. Farsz przełóż do keksówki.
Krok 4
z
4
Piecz przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0