Chrzanowy pasztet jajeczny z dodatkiem majonezu
55min
Łatwy
8
Jajko gotowane na twardo
1
Jajko
0.5
szklanka
1
łyżeczka
Sól
10
g
Chrzan
1
łyżka
Cebula
2
łyżek
Olej
1
łyżeczka
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
9.89 g
Węglowodany
2.24 g
Tłuszcze
36.03 g
Wartość energetyczna
375.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
2 min
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną drobno cebulę.
Krok 2
10 min
Jajka ugotowane pokrój w drobną kostkę. Dodaj jajko surowe, chrzan oraz majonez. Wsyp przyprawy - sól i pieprz. Dodaj cebulę.
Krok 3
3 min
Całość wymieszaj. Farsz przełóż do keksówki.
Krok 4
40 min
Piecz przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.
Tradycyjny pasztet świąteczny w odnienionej wersji. Świetny dla wegetarian. Wyczuwalny aromat chrzanu sprawia że jest świąteczny a majonez nadaje mu puszystości.
Komentarze 0