Chcesz rozpieszczać swoją rodzinę i przyjaciół wyjątkowym jedzeniem? Mamy coś w sam raz na specjalne okazje. Oto danie dla miłośników mięsnych potraw. Zobacz nasz przepis na udziec jagnięcy w aromatycznym, ziołowo-chrzanowym sosie.
Udziec jagnięcy – przepis na specjalne okazje
Jeśli czasem chcesz przygotować dla swoich bliskich zachwycające danie, udziec jagnięcy idealnie się do tego nadaje. To delikatne w smaku i bardzo soczyste mięso, które najlepiej sprawdza się jako pieczeń. Jego przygotowanie zajmuje nieco czasu, ale nie jest skomplikowane. Wystarczy tylko odpowiednio dobrać przyprawy i dodatki, żeby przyrządzić obiad z efektem wow! Jagnięcina to też mięso o niskiej zawartości tłuszczu, dlatego sprawdzi się w diecie osób, które chcą dbać o linię.
W naszym przepisie dodatkiem do jagnięciny będą warzywa korzeniowe, m.in. ziemniaki, seler i marchewka. A sos przygotujesz na bazie świeżych ziół, śmietany, musztardy i przypraw, które jeszcze bardziej podkreślą smak mięsa. Dodatkiem do tego dania może być też sałatka ze świeżych warzyw lub pikle.
Przygotuj z nami udziec jagnięcy – przepis już na Ciebie czeka. Smacznego!
Komentarze 0