Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udziec z indyka pieczony w ziołach

0
1542 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Udo indyka
1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 trochę
Pieprz
4 
Liść laurowy
50 ml
Oliwa
1 trochę
Zioła prowansalskie
6 kulek
Ziele angielskie
1 trochę
Papryka ostra mielona
1 trochę
Czosnek granulowany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
13.32 g
Węglowodany
2.68 g
Wartość energetyczna
148.55 kcal
Białko
5.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

1542 min
Krok 1
10 min
Udziec dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą. Oprószyć przyprawą uniwersalną, pieprzem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem oraz papryką. Obłożyć liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Krok 2
1440 min
Odstawić do lodówki na całą noc.
Krok 3
1 min
Po tym czasie ponownie spryskać oliwą.
Krok 4
90 min
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, przełożyć do niego mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około półtorej godziny. Co jakiś czas podlewać powstałym sosem.
Krok 5
1 min
Podawać na gorąco do obiadu lub na zimno do kanapek.
Udziec z indyka pieczony w ziołach

Krok 1 z 5

Udziec dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą. Oprószyć przyprawą uniwersalną, pieprzem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem oraz papryką. Obłożyć liśćmi laurowymi i zielem angielskim.

Udziec z indyka pieczony w ziołach

Krok 2 z 5

Odstawić do lodówki na całą noc.

Udziec z indyka pieczony w ziołach

Krok 3 z 5

Po tym czasie ponownie spryskać oliwą.

Udziec z indyka pieczony w ziołach

Krok 4 z 5

Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, przełożyć do niego mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około półtorej godziny. Co jakiś czas podlewać powstałym sosem.

Udziec z indyka pieczony w ziołach

Krok 5 z 5

Podawać na gorąco do obiadu lub na zimno do kanapek.

Udziec z indyka pieczony w ziołach, czyli kompozycja zapachu, smaku i zachęcającego wyglądu. Razem z ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym i zielem angielskim, możemy użyć Ziarenek smaku uniwersalnych WINIARY, aby wydobyć z mięsa to co najlepsze. Podawać można zarówno na ciepło jako danie główne, jak i na zimno na przykład do kanapek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika