Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Botwinkę myję, buraczki obieram i kroję w kostkę, listki grubo siekam, kroję łodyżki, wszystko przekładam do garnka, zalewam wodą (nie za dużo, do poziomu znajdujących się w garnku składników), gotuję 10 minut, dodaję łyżkę soku z cytryny, odstawiam do wystygnięcia.
W tym czasie kroję ogórki w kostkę (można wcześniej obrać, ja nie obieram), gotuję jajka na twardo, miksuję kefir ze śmietaną (na wolnych obrotach około 30 sekund, żeby nie było grudek).
Podaję z jajkiem ugotowanym na twardo.
Zbych