Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie lubisz zielonych warzyw? Tak przyrządzone brokuły na pewno podbiją Twoje serce! Różyczki brokuła polewamy znakomitym sosem przyrządzonym z jogurtu greckiego, czosnku i Majonezu dekoracyjnego WINIARY. Taką sałatkę możesz także wzbogacić o inne ulubione składniki, np. pomidory lub jajko na twardo. Brokuły w sosie czosnkowym będą idealną przekąską na zimno, a zajadać ją możesz z pieczywem.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
10 min
Brokuła (około 500 g) gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2
10 min
W międzyczasie przygotowujemy sos: siekamy czosnek i mieszamy z resztą składników.
Krok 3
2 min
Brokuła dzielimy na różdżki i polewamy sosem czosnkowym.
Krok 1
z
3
Brokuła (około 500 g) gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 2
z
3
W międzyczasie przygotowujemy sos: siekamy czosnek i mieszamy z resztą składników.
Krok 3
z
3
Brokuła dzielimy na różdżki i polewamy sosem czosnkowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0