Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Brokuły w panierce
Dodaj do CookBook

Brokuły w panierce

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agiatis
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Brokuł
trochę
Pieprz
2 
Jajko
trochę
Olej
1  opakowanie
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
72.8 g
Wartość energetyczna
456.1 kcal
Tłuszcze
10.2 g
Białko
16.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz niecodziennego dodatku do obiadu? A może masz ochotę na warzywną przekąskę? Brokuły w panierce to smakołyk, który przyrządzisz w 15 minut! Wystarczy tylko brokuł, dwa jajka, trochę bułki tartej, szczypta soli i pieprzu oraz olej do smażenia. Sprawdź nasz prosty przepis na brokuły w panierce !

Przygotowanie brokułów w panierce rozpocznij od opłukania warzywa. Następnie ugotuj go w całości. Ugotowany brokuł powinien być miękki, ale uważaj, by go nie rozgotować. Ponieważ za chwilę będziemy go jeszcze smażyć, lepiej, by był trochę niedogotowany niż zbyt miękki.

Do jednej miseczki zbij dwa jajka i rozbełtaj je. Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą i dopraw ją solą oraz pieprzem. Ugotowanego brokuła podziel na mniejsze różyczki. Zanurzaj je najpierw w jajku, następnie obtaczaj przyprawioną bułką tartą. Na patelni rozgrzej olej i wykładaj na niego brokuły w panierce . Obracaj warzywa tak, by przysmażyły się równomiernie. Gdy panierka się zezłoci, ściągnij brokuły i odsącz je z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowych ręczników.

Tak przygotowane brokuły w panierce są gotowe do podawania. Będą świetnym dodatkiem do obiadu lub przekąską przy oglądaniu telewizji. Sam brokuł ma niewiele kalorii, za to bogaty jest w białko i witaminy, więc warto włączyć go do swojej diety.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    15 min
    Brokuł opłukać, ugotować prawie do miękkości. Następnie odcedzić, podzielić na różyczki.
  • Krok 2

    10 min
    Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem
  • Krok 3

    10 min
    Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.
Brokuły w panierce

Krok 1 z 3

Brokuł opłukać, ugotować prawie do miękkości. Następnie odcedzić, podzielić na różyczki.

Brokuły w panierce

Krok 2 z 3

Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem

Brokuły w panierce

Krok 3 z 3

Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Brokuły zapiekane z serem

    Brokuły zapiekane z serem

    45 min Łatwy
  • Brokuły w sosie czosnkowym

    Brokuły w sosie czosnkowym

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu