Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Brokuły w panierce

Brokuły w panierce

(0)
35min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Brokuł
trochę
Pieprz
2 
Jajko
trochę
Olej
1  opakowanie
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.73 g
Węglowodany
72.83 g
Tłuszcze
10.21 g
Wartość energetyczna
456.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szukasz niecodziennego dodatku do obiadu? A może masz ochotę na warzywną przekąskę? Brokuły w panierce to smakołyk, który przyrządzisz w 15 minut! Wystarczy tylko brokuł, dwa jajka, trochę bułki tartej, szczypta soli i pieprzu oraz olej do smażenia. Sprawdź nasz prosty przepis na brokuły w panierce !

Przygotowanie brokułów w panierce rozpocznij od opłukania warzywa. Następnie ugotuj go w całości. Ugotowany brokuł powinien być miękki, ale uważaj, by go nie rozgotować. Ponieważ za chwilę będziemy go jeszcze smażyć, lepiej, by był trochę niedogotowany niż zbyt miękki.

Do jednej miseczki zbij dwa jajka i rozbełtaj je. Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą i dopraw ją solą oraz pieprzem. Ugotowanego brokuła podziel na mniejsze różyczki. Zanurzaj je najpierw w jajku, następnie obtaczaj przyprawioną bułką tartą. Na patelni rozgrzej olej i wykładaj na niego brokuły w panierce . Obracaj warzywa tak, by przysmażyły się równomiernie. Gdy panierka się zezłoci, ściągnij brokuły i odsącz je z nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowych ręczników.

Tak przygotowane brokuły w panierce są gotowe do podawania. Będą świetnym dodatkiem do obiadu lub przekąską przy oglądaniu telewizji. Sam brokuł ma niewiele kalorii, za to bogaty jest w białko i witaminy, więc warto włączyć go do swojej diety.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    15 min
    Brokuł opłukać, ugotować prawie do miękkości. Następnie odcedzić, podzielić na różyczki.
  • Krok 2

    10 min
    Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem
  • Krok 3

    10 min
    Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.
Brokuły w panierce

Krok 1 z 3

Brokuł opłukać, ugotować prawie do miękkości. Następnie odcedzić, podzielić na różyczki.

Brokuły w panierce

Krok 2 z 3

Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem

Brokuły w panierce

Krok 3 z 3

Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Nuggetsy z indyka

    Nuggetsy z indyka

    25 min Łatwy
  • Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

    Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

    35 min Łatwy
  • Sznycle z piersi kurczaka

    Sznycle z piersi kurczaka

    52 min Łatwy
  • Polędwiczki z kurczaka w panierce

    Polędwiczki z kurczaka w panierce

    31 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu