Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wielkanoc nie może obejść się bez barszczu białego, a najlepszy to ten, przygotowany samodzielnie na wywarze z białej kiełbasy, z drobną pomocą Naszej Specjalności WINIARY.Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem, udekorowany natką pietruszki i doprawiony pieprzem do smaku, będzie smakował idealnie, jeżeli wykorzystasz do jego przyrządzenia Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY.
Barszcz biały zagęszczamy kwaśną śmietaną 18%, która również podkreśla jego lekko kwaskowaty smak. Jajka proponujemy podawać pokrojone w ćwiartki. Biały barszcz posyp natką pietruszki przed podaniem.
Przygotowanie
18 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę ugotuj w 1 litrze wody.
Krok 2
3 min
Wyjmij i pokrój w plastry.
Krok 3
5 min
Zupę rozprowadzić w 1 szkl. zimnej wody i dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj śmietanę, dopraw pieprzem. Podawaj z jajkami pokrojonymi na ćwiartki i kiełbasą. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Krok 1
z
4
Kiełbasę ugotuj w 1 litrze wody.
Krok 2
z
4
Wyjmij i pokrój w plastry.
Krok 3
z
4
Zupę rozprowadzić w 1 szkl. zimnej wody i dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut.
Krok 4
z
4
Dodaj śmietanę, dopraw pieprzem. Podawaj z jajkami pokrojonymi na ćwiartki i kiełbasą. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1