Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biały barszcz świąteczny

0
18 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kiełbasa biała
2 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
4 
Jajko gotowane na twardo
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.32 g
Tłuszcze
14.52 g
Wartość energetyczna
229.41 kcal
Węglowodany
2.35 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

18 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę ugotuj w 1 litrze wody.
Krok 2
3 min
Wyjmij i pokrój w plastry.
Krok 3
5 min
Zupę rozprowadzić w 1 szkl. zimnej wody i dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj śmietanę, dopraw pieprzem. Podawaj z jajkami pokrojonymi na ćwiartki i kiełbasą. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Biały barszcz świąteczny

Krok 1 z 4

Kiełbasę ugotuj w 1 litrze wody.

Biały barszcz świąteczny

Krok 2 z 4

Wyjmij i pokrój w plastry.

Biały barszcz świąteczny

Krok 3 z 4

Zupę rozprowadzić w 1 szkl. zimnej wody i dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut.

Biały barszcz świąteczny

Krok 4 z 4

Dodaj śmietanę, dopraw pieprzem. Podawaj z jajkami pokrojonymi na ćwiartki i kiełbasą. Przed podaniem posyp natką pietruszki.


Wielkanoc nie może obejść się bez barszczu białego, a najlepszy to ten, przygotowany samodzielnie na wywarze z białej kiełbasy, z drobną pomocą Naszej Specjalności WINIARY.Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem, udekorowany natką pietruszki i doprawiony pieprzem do smaku, będzie smakował idealnie, jeżeli wykorzystasz do jego przyrządzenia Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY.


Barszcz biały zagęszczamy kwaśną śmietaną 18%, która również podkreśla jego lekko kwaskowaty smak. Jajka proponujemy podawać pokrojone w ćwiartki. Biały barszcz posyp natką pietruszki przed podaniem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika