Biały barszcz świąteczny
18min
Łatwy
1 opakowanie
1
Kiełbasa biała
2 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
4
Jajko gotowane na twardo
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Pietruszka
.
Wartości odżywcze
Białko
12.32 g
Węglowodany
2.35 g
Tłuszcze
14.52 g
Wartość energetyczna
229.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
18 min
Krok 1
5 min
Kiełbasę ugotuj w 1 litrze wody.
Krok 2
3 min
Wyjmij i pokrój w plastry.
Krok 3
5 min
Zupę rozprowadzić w 1 szkl. zimnej wody i dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj śmietanę, dopraw pieprzem. Podawaj z jajkami pokrojonymi na ćwiartki i kiełbasą. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Wielkanoc nie może obejść się bez barszczu białego, a najlepszy to ten, przygotowany samodzielnie na wywarze z białej kiełbasy, z drobną pomocą Naszej Specjalności WINIARY.Barszcz biały z białą kiełbasą i jajkiem, udekorowany natką pietruszki i doprawiony pieprzem do smaku, będzie smakował idealnie, jeżeli wykorzystasz do jego przyrządzenia Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY.
Barszcz biały zagęszczamy kwaśną śmietaną 18%, która również podkreśla jego lekko kwaskowaty smak. Jajka proponujemy podawać pokrojone w ćwiartki. Biały barszcz posyp natką pietruszki przed podaniem.
Komentarze 0