Biały barszcz kokosowy

(0)
21min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.8  szklanka
Mleko kokosowe
1  łyżeczka
Korzeń imbiru
1  łyżka
Masło
4 
Jajko, całe, gotowane, na twardo
300  g
Dorsz
100  g
Szpinak świeży
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.26 g
Węglowodany
4.63 g
Tłuszcze
10.86 g
Wartość energetyczna
242.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Chcesz przygotować tradycyjną zupę, ale w nowej odsłonie? Biały barszcz kokosowy z pewnością będzie tym, co może sprostać Twoim oczekiwaniom. Wystarczy, że przygotujesz Barszcz biały WINIARY na mleku kokosowym, dodasz imbir, filet rybny oraz młode liście szpinaku. Jako dopełnienie potrawy dodawaj jajko na twardo.
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
5 min
Do mleczka kokosowego dodaj imbir i masło. Gotuj przez 5 minut.
Krok 2
10 min
Odsączone filety rybne dodaj do zupy i gotuj kolejne 10 minut.
Krok 3
5 min
Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i dodaj do gotującego się wywaru z rybą. Całość zagotuj.
Krok 4
1 min
Dodaj liście szpinaku i gotuj około minuty. Dopraw solą i pieprzem.
Biały barszcz kokosowy

Krok 1 z 4

Do mleczka kokosowego dodaj imbir i masło. Gotuj przez 5 minut.

Biały barszcz kokosowy

Krok 2 z 4

Odsączone filety rybne dodaj do zupy i gotuj kolejne 10 minut.

Biały barszcz kokosowy

Krok 3 z 4

Barszcz biały rozprowadź w 500 ml zimnej wody i dodaj do gotującego się wywaru z rybą. Całość zagotuj.

Biały barszcz kokosowy

Krok 4 z 4

Dodaj liście szpinaku i gotuj około minuty. Dopraw solą i pieprzem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika