Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

(3)
35min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Nasza Specjalność Barszcz biały
1  l
Woda
4 
Jajko
0.5  kg
Kiełbasa wieprzowa
1  łyżeczka
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
24.13 g
Węglowodany
4.75 g
Tłuszcze
41.37 g
Wartość energetyczna
531.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli gustujesz w tradycyjnej, domowej kuchni, to właśnie przepis na barszcz biały z kiełbasą i jajkiem będzie tym, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Klasyczna, smakowita i niepowtarzalna – taka właśnie jest ta zupa. Przygotujesz ją na bazie Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a pięknie udekorujesz przy pomocy zielonego majeranku i świeżo mielonego pieprzu.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    15 min
    Zawartość opakowania Barszcz Biały Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
  • Krok 2

    10 min
    W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.
  • Krok 3

    10 min
    Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 1 z 3

Zawartość opakowania Barszcz Biały Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 2 z 3

W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 3 z 3

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
A Asia

Gotuje na waszym barszczyku z torebusi od lat. I barszcz biały i czerwony i żurek. Każda zupa jest super smaczna.

Winiary
Expert

Bardzo się cieszymy! I dziękujemy za opinię 😊

J Janina

B, smaczny przepis

Winiary
Expert

Dziękujemy, cieszymy się, że smakowało :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz biały z ziemniakami i boczkiem

    Barszcz biały z ziemniakami i boczkiem

    1 godz 14 min Średni
  • Żurek z ziemniakami

    Żurek z ziemniakami

    42 min Łatwy
  • Barszcz biały z kiełbasą

    Barszcz biały z kiełbasą

    35 min Łatwy
  • Żurek wigilijny

    Żurek wigilijny

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu