Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem
Dodaj do CookBook

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

(3)
35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz biały WINIARY
1  l
Woda
4 
Jajko
0.5  kg
Kiełbasa wieprzowa
1  łyżeczka
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.8 g
Wartość energetyczna
531.2 kcal
Tłuszcze
41.4 g
Białko
24.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli gustujesz w tradycyjnej, domowej kuchni, to właśnie przepis na barszcz biały z kiełbasą i jajkiem będzie tym, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Klasyczna, smakowita i niepowtarzalna – taka właśnie jest ta zupa. Przygotujesz ją na bazie Barszczu białego WINIARY, a pięknie udekorujesz przy pomocy zielonego majeranku i świeżo mielonego pieprzu.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    15 min
    Zawartość opakowania Barszcz Biały WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
  • Krok 2

    10 min
    W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.
  • Krok 3

    10 min
    Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 1 z 3

Zawartość opakowania Barszcz Biały WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 2 z 3

W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 3 z 3

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.2 z 5
4.2
Wszystkich ocen: 5
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
55
22
22
11
00
00

Opinie

4

Asia

Gotuje na waszym barszczyku z torebusi od lat. I barszcz biały i czerwony i żurek. Każda zupa jest super smaczna.
Anonim (niezweryfikowany) 11/24/2021-01:01 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 10/28/2022-03:41 CEST
Bardzo się cieszymy! I dziękujemy za opinię 😊
4

Janina

B, smaczny przepis
Anonim (niezweryfikowany) 03/30/2021-09:42 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/13/2021-02:14 CEST
Dziękujemy, cieszymy się, że smakowało :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Weekend
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu