Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 l
Woda
4 
Jajko
0.5 kg
Kiełbasa wieprzowa
1 łyżeczka
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
41.2 g
Białko
26.06 g
Wartość energetyczna
524.19 kcal
Węglowodany
3.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
15 min
Zawartość opakowania Barszcz Biały Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
Krok 2
10 min
W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.
Krok 3
10 min
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.
Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 1 z 3

Zawartość opakowania Barszcz Biały Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 2 z 3

W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Krok 3 z 3

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.

Jeśli gustujesz w tradycyjnej, domowej kuchni, to właśnie przepis na barszcz biały z kiełbasą i jajkiem będzie tym, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Klasyczna, smakowita i niepowtarzalna – taka właśnie jest ta zupa. Przygotujesz ją na bazie Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a pięknie udekorujesz przy pomocy zielonego majeranku i świeżo mielonego pieprzu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika