Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
26.06 g
Węglowodany
3.62 g
Tłuszcze
41.2 g
Wartość energetyczna
524.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
15 min
Zawartość opakowania Barszcz Biały Nasza Specjalność WINIARY dokładnie rozprowadź w 1 litrze zimnej wody. Postaw na ogniu i podgrzewaj, mieszając, do momentu zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
Krok 2
10 min
W osobnym garnku ugotuj białą kiełbasę. Pokrój w plasterki i dodaj do barszczu.
Krok 3
10 min
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki i także dodaj do zupy. Na koniec posyp majerankiem.
Jeśli gustujesz w tradycyjnej, domowej kuchni, to właśnie przepis na barszcz biały z kiełbasą i jajkiem będzie tym, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Klasyczna, smakowita i niepowtarzalna – taka właśnie jest ta zupa. Przygotujesz ją na bazie Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY, a pięknie udekorujesz przy pomocy zielonego majeranku i świeżo mielonego pieprzu.
Komentarze 0