Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Babka z majonezem i adwokatem to oryginalne zestawienie smaków, które pokochasz! Odkryj jedyne w swoim rodzaju połączenie tradycyjnego smaku Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z wykwintnym adwokatem! Babka jest pyszna i prosta w przygotowaniu, na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie! :)
Przygotowanie
87 min
Krok 1
5 min
Mąki z proszkiem do pieczenia przesiej do miski, dodaj cukier puder i pozostałe składniki. Miksuj na najwyższych obrotach 1-2 minuty.
Krok 2
2 min
Formę keksówkę (35cm x 12) posmaruj masłem i posyp mąką.
Krok 3
0 min
Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz 60 minut.
Krok 4
10 min
Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj z likierem jajecznym.
Krok 5
0 min
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 5 minut w formie, następnie wyjmij babkę i ją polukruj .
Krok 1
z
5
Mąki z proszkiem do pieczenia przesiej do miski, dodaj cukier puder i pozostałe składniki. Miksuj na najwyższych obrotach 1-2 minuty.
Krok 2
z
5
Formę keksówkę (35cm x 12) posmaruj masłem i posyp mąką.
Krok 3
z
5
Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piecz 60 minut.
Krok 4
z
5
Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj z likierem jajecznym.
Krok 5
z
5
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na 5 minut w formie, następnie wyjmij babkę i ją polukruj .
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0