Babeczki cytrynowe
46min
Łatwy
2
opakowań
2
łyżek
Mąka ziemniaczana
1
szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
1
szklanka
Cukier puder
4
Jajko
0.5
szklanka
Olej
2
łyżeczek
50
ml
Sok z cytryny
10
g
Owoce kandyzowane
.
Wartości odżywcze
Białko
2.25 g
Węglowodany
16.59 g
Tłuszcze
7.37 g
Wartość energetyczna
154.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
46 min
Krok 1
6 min
Wszystkie składniki na ciasto miksuj przez 5 minut. Po zmiksowaniu dodaj kandyzowaną skórkę pomarańczy i wymieszaj ją z masą.
Krok 2
5 min
Foremki do babeczek wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 3
5 min
Przełóż ciasto do foremek do ok. 3/4 wysokości.
Krok 4
3 min
Piekarnik rozgrzej do 175°C. Foremki z ciastem ułóż na blasze i wstaw do piekarnika.
Krok 5
25 min
Piecz ok. 20-25 minut.
Krok 6
2 min
Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Babeczki cytrynowe to prosty i smaczny deser, który najlepiej smakuje z ciepłym kakao. Babaczki będą także ideale na urodziny lub imieniny najmłodszych domowników. Pachnące cytryną, z dodatkiem Budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY. Po przestudzeniu całość posyp cukrem pudrem. Możesz podawać je ze świeżymi owocami – truskawkami, malinami lub jagodami.
Komentarze 0