Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Babeczki cytrynowe to prosty i smaczny deser, który najlepiej smakuje z ciepłym kakao. Babaczki będą także ideale na urodziny lub imieniny najmłodszych domowników. Pachnące cytryną, z dodatkiem Budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY. Po przestudzeniu całość posyp cukrem pudrem. Możesz podawać je ze świeżymi owocami – truskawkami, malinami lub jagodami.
Przygotowanie
46 min
Krok 1
6 min
Wszystkie składniki na ciasto miksuj przez 5 minut. Po zmiksowaniu dodaj kandyzowaną skórkę pomarańczy i wymieszaj ją z masą.
Krok 2
5 min
Foremki do babeczek wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 3
5 min
Przełóż ciasto do foremek do ok. 3/4 wysokości.
Krok 4
3 min
Piekarnik rozgrzej do 175°C. Foremki z ciastem ułóż na blasze i wstaw do piekarnika.
Krok 5
25 min
Piecz ok. 20-25 minut.
Krok 6
2 min
Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Krok 1
z
6
Wszystkie składniki na ciasto miksuj przez 5 minut. Po zmiksowaniu dodaj kandyzowaną skórkę pomarańczy i wymieszaj ją z masą.
Krok 2
z
6
Foremki do babeczek wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 3
z
6
Przełóż ciasto do foremek do ok. 3/4 wysokości.
Krok 4
z
6
Piekarnik rozgrzej do 175°C. Foremki z ciastem ułóż na blasze i wstaw do piekarnika.
Krok 5
z
6
Piecz ok. 20-25 minut.
Krok 6
z
6
Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Magdalena
Smaczne. Nie przesłodzone. Ładnie urosły. Bardzo szybki uniwersalny przepis.
Winiary
Expert
Bardzo się cieszymy, że babeczki się udały. Mamy nadzieję, że zrobisz je jeszcze wiele razy :)
Komentarze 1