Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proste składniki i niebanalny efekt, czyli... kasza manna dla małych i dużych łasuchów! Ta pyszna, lekkostrawna kaszka, produkowana z drobno mielonych ziaren pszenicy jest bogata w witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy), jod, żelazo, potas i magnez. Powinny ją jeść nie tylko dzieci i kobiety w ciąży, lecz wszyscy, którzy dbają o zbilansowaną dietę. Kto lubi, może jadać ją w postaci zupy mlecznej (koniecznie doprawionej cukrem/miodem i odrobiną soli!), ale my zapraszamy na pomysłowe domowe desery i ciasta z kaszą manną. Są pyszne kompozycje z owocami lub z sokiem, fantazyjne pucharkowe desery, delikatny puch porzeczkowy oraz zaparzana z jajkiem kasza manna podana z bitą śmietaną. Mamy też przepisy na smakowite ciasta z kaszy manny: wspaniały sernik z brzoskwiniami oraz dziecinnie proste ciasto bez pieczenia na herbatnikowym spodzie z pyszną kakaową masą z dodatkiem kaszki.