Ciasto z kaszą manną
28min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.53 g
Węglowodany
56.04 g
Tłuszcze
47.07 g
Wartość energetyczna
651.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
28 min
Krok 1
5 min
Zagotuj mleko, margarynę i cukier wraz z cukrem wanilinowym.
Krok 2
10 min
Do gotującego się mleka wsyp kaszę i bardzo dokładnie wymieszaj, chwilkę gotując (do zgęstnienia, ok. 10 minut).
Krok 3
3 min
Pod koniec gotowania dodaj kakao i całość wymieszaj.
Krok 4
5 min
Część herbatników wyłóż na dno foremki, następnie wylej gorącą masę i przykryj drugą częścią ciastek.
Krok 5
5 min
Ciasto dokładnie schłodź, najlepiej smakuje na drugi dzień. Podawaj polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.
Wyjątkowo prosty i przepyszny deser, który mogą zrobić nawet początkujący, bo ciasta z kaszą manną wcale nie trzeba piec – wystarczą nam gotowe herbatniki typu „petitki”.
Trzeba tylko przypilnować, żeby słodka masa z kaszy manny i kakao, z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, nie przypaliła się nam podczas gotowania :) Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i chłodzimy w lodówce (przykryte folią, bo chłonie zapachy). Podajemy na drugi dzień, z czekoladową polewą, posypane wiórkami kokosowymi. Pyszne z filiżanką gorącej kawy lub kubkiem mleka.
Komentarze 0