
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł


Ciasto z kaszą manną bez pieczenia
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
3 minKrok 4
5 minKrok 5
5 min
Krok 1 z 5
Zagotuj mleko, margarynę i cukier wraz z cukrem wanilinowym.

Krok 2 z 5
Do gotującego się mleka wsyp kaszę i bardzo dokładnie wymieszaj, chwilkę gotując (do zgęstnienia, ok. 10 minut).

Krok 3 z 5
Pod koniec gotowania dodaj kakao i całość wymieszaj.

Krok 4 z 5
Część herbatników wyłóż na dno foremki, następnie wylej gorącą masę i przykryj drugą częścią ciastek.

Krok 5 z 5
Ciasto dokładnie schłodź, najlepiej smakuje na drugi dzień. Podawaj polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0