Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z kaszą manną

0
28 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
200 g
Cukier
5 paczek
Herbatniki
200 ml
Mleko
400 g
Margaryna
3 łyżek
Kakao
40 g
Kasza manna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
651.62 kcal
Węglowodany
56.04 g
Tłuszcze
47.07 g
Białko
3.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
5 min
Zagotuj mleko, margarynę i cukier wraz z cukrem wanilinowym.
Krok 2
10 min
Do gotującego się mleka wsyp kaszę i bardzo dokładnie wymieszaj, chwilkę gotując (do zgęstnienia, ok. 10 minut).
Krok 3
3 min
Pod koniec gotowania dodaj kakao i całość wymieszaj.
Krok 4
5 min
Część herbatników wyłóż na dno foremki, następnie wylej gorącą masę i przykryj drugą częścią ciastek.
Krok 5
5 min
Ciasto dokładnie schłodź, najlepiej smakuje na drugi dzień. Podawaj polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.
Ciasto z kaszą manną

Krok 1 z 5

Zagotuj mleko, margarynę i cukier wraz z cukrem wanilinowym.

Ciasto z kaszą manną

Krok 2 z 5

Do gotującego się mleka wsyp kaszę i bardzo dokładnie wymieszaj, chwilkę gotując (do zgęstnienia, ok. 10 minut).

Ciasto z kaszą manną

Krok 3 z 5

Pod koniec gotowania dodaj kakao i całość wymieszaj.

Ciasto z kaszą manną

Krok 4 z 5

Część herbatników wyłóż na dno foremki, następnie wylej gorącą masę i przykryj drugą częścią ciastek.

Ciasto z kaszą manną

Krok 5 z 5

Ciasto dokładnie schłodź, najlepiej smakuje na drugi dzień. Podawaj polane polewą czekoladową i posypane wiórkami kokosowymi.

Wyjątkowo prosty i przepyszny deser, który mogą zrobić nawet początkujący, bo ciasta z kaszą manną wcale nie trzeba piec – wystarczą nam gotowe herbatniki typu „petitki”. Trzeba tylko przypilnować, żeby słodka masa z kaszy manny i kakao, z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARY, nie przypaliła się nam podczas gotowania :) Ciasto przygotowujemy dzień wcześniej i chłodzimy w lodówce (przykryte folią, bo chłonie zapachy). Podajemy na drugi dzień, z czekoladową polewą, posypane wiórkami kokosowymi. Pyszne z filiżanką gorącej kawy lub kubkiem mleka.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika