Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Miodownik z masą budyniową

Miodownik z masą budyniową

(0)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  szklanek
Mąka pszenna
0.5  kostka
Margaryna
2  łyżek
Jogurt naturalny
0.33  szklanka
Cukier
3 
Jajko
1  łyżka
Proszek do pieczenia WINIARY
3  łyżek
Miód
1  łyżeczka
Soda
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
3  szklanek
Mleko
50  g
Masło
0.5  szklanka
Cukier
3 
Jajko
1  łyżka
Mąka pszenna
2  łyżek
Mąka ziemniaczana
3  łyżek
Rum
9  łyżek
Woda
1  łyżka
Mleko
2  łyżek
Cukier
0.33  kostka
Margaryna
0.33  szklanka
Czekolada do picia
trochę
Orzechy włoskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.42 g
Węglowodany
56.79 g
Tłuszcze
24.35 g
Wartość energetyczna
498.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Na przygotowanie pysznego miodownika z masą budyniową trzeba poświęcić trochę czasu, jednak efekt końcowy jest naprawdę wart włożonego wysiłku. Aksamitna masa zrobiona z Budyniu o smaku waniliowym WINIARY zachwyci łasuchów, którzy lubią domowe, słodkie ciasta przekładane masą. Miodownik z masą budyniową wspaniale smakuje z gorzką herbatą lub mocną kawą.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    15 min
    Ciasto: wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do malaksera. Wyrabiamy na jednolitą masę.
  • Krok 2

    20 min
    Dzielimy na 3 części i rozsmarowujemy na papierze do pieczenia, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 12-15 minut do zarumienienia.
  • Krok 3

    10 min
    Przygotowujemy masę; Do garnka wlewamy 500 ml mleka, dodajemy masło i cukier. Wszystko mieszamy mikserem.
  • Krok 4

    15 min
    W pozostałej szklance mleka rozrabiamy budyń, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną - wlewamy na gotujące się mleko. Gotujemy gładką masę budyniową. Jeżeli powstaną nam niechciane grudki rozdrabniamy je używając miksera.
  • Krok 5

    10 min
    Ciasto namaczamy obficie ponczem przygotowanym z 3 łyżek rumu i 9 łyżek wody.
  • Krok 6

    10 min
    Składamy ciasto: ciasto miodowe - masa budyniowa - ciasto miodowe - masa - ciasto miodowe
  • Krok 7

    15 min
    Polewa: do garnka wykładamy wszystkie składniki na polewę i podgrzewamy na małym ogniu - zostawiamy do ostygnięcia.
  • Krok 8

    5 min
    Złożone ciasto polewamy polewą i posypujemy pokruszonymi orzechami.
Miodownik z masą budyniową

Krok 1 z 8

Składniki: Mąka pszenna, Margaryna, Jogurt naturalny, Cukier, Jajko, Proszek do pieczenia WINIARY, Miód, Soda

Ciasto: wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do malaksera. Wyrabiamy na jednolitą masę.

Miodownik z masą budyniową

Krok 2 z 8

Dzielimy na 3 części i rozsmarowujemy na papierze do pieczenia, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 12-15 minut do zarumienienia.

Miodownik z masą budyniową

Krok 3 z 8

Składniki: Masło, Mleko, Cukier

Przygotowujemy masę; Do garnka wlewamy 500 ml mleka, dodajemy masło i cukier. Wszystko mieszamy mikserem.

Miodownik z masą budyniową

Krok 4 z 8

Składniki: Mleko, Jajko, Budyń o smaku waniliowym WINIARY, Mąka pszenna, Mąka ziemniaczana

W pozostałej szklance mleka rozrabiamy budyń, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną - wlewamy na gotujące się mleko. Gotujemy gładką masę budyniową. Jeżeli powstaną nam niechciane grudki rozdrabniamy je używając miksera.

Miodownik z masą budyniową

Krok 5 z 8

Ciasto namaczamy obficie ponczem przygotowanym z 3 łyżek rumu i 9 łyżek wody.

Miodownik z masą budyniową

Krok 6 z 8

Składamy ciasto: ciasto miodowe - masa budyniowa - ciasto miodowe - masa - ciasto miodowe

Miodownik z masą budyniową

Krok 7 z 8

Składniki: Czekolada do picia, Margaryna, Cukier, Mleko

Polewa: do garnka wykładamy wszystkie składniki na polewę i podgrzewamy na małym ogniu - zostawiamy do ostygnięcia.

Miodownik z masą budyniową

Krok 8 z 8

Złożone ciasto polewamy polewą i posypujemy pokruszonymi orzechami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
j janek

slabiutko. wszystkie składniki są razem, a należało wyszczególnić ile czego idzie na masę a ile na ciasto itd.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    3 godz Łatwy
  • Ciasto wykwintne

    Ciasto wykwintne

    1 godz 45 min Łatwy
  • Karpatka z czekoladowym kremem budyniowym

    Karpatka z czekoladowym kremem budyniowym

    1 godz 54 min Średni
  • Kremówka kokosowa

    Kremówka kokosowa

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu