Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto: wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do malaksera. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Dzielimy na 3 części i rozsmarowujemy na papierze do pieczenia, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 12-15 minut do zarumienienia.
Przygotowujemy masę; Do garnka wlewamy 500 ml mleka, dodajemy masło i cukier. Wszystko mieszamy mikserem.
W pozostałej szklance mleka rozrabiamy budyń, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną - wlewamy na gotujące się mleko. Gotujemy gładką masę budyniową. Jeżeli powstaną nam niechciane grudki rozdrabniamy je używając miksera.
Ciasto namaczamy obficie ponczem przygotowanym z 3 łyżek rumu i 9 łyżek wody.
Składamy ciasto: ciasto miodowe - masa budyniowa - ciasto miodowe - masa - ciasto miodowe
Polewa: do garnka wykładamy wszystkie składniki na polewę i podgrzewamy na małym ogniu - zostawiamy do ostygnięcia.
Złożone ciasto polewamy polewą i posypujemy pokruszonymi orzechami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1