Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik z kaszą manną
Dodaj do CookBook

Sernik z kaszą manną

(0)
2 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
75  dag
Twaróg półtłusty
4 
Jajko
250  g
Margaryna
1  szklanka
Cukier
2  łyżek
Sok z cytryny
0.8  szklanka
Kasza manna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36.3 g
Wartość energetyczna
422.1 kcal
Tłuszcze
23.9 g
Białko
12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Spróbuj sernika z kaszą manną i budyniem, a stanie się twoim ulubionym przepisem! Budyń o smaku śmietankowym WINIARY sprawia, że ciasto jest wyjątkowo puszyste i delikatne. Zaś kasza manna wymieszana z twarogiem to świetny sposób na to, by sernik był bardziej lekkostrawny.

Przygotowanie

125 min
  • Krok 1

    10 min
    Twaróg dwukrotnie zmielić.
  • Krok 2

    10 min
    Białka oddzielić od żółtek. Palmę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i esencję cytrynową, utrzeć.
  • Krok 3

    5 min
    Kaszę wymieszać z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia.
  • Krok 4

    10 min
    Sypkie składniki dodać do masy z tłuszczem, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać stopniowo zmielony twaróg i cały czas ucierać.
  • Krok 5

    5 min
    Białka ubić na sztywną pianę.
  • Krok 6

    5 min
    Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
  • Krok 7

    5 min
    Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm).
  • Krok 8

    75 min
    Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekarnik ustawić na pieczenie dolne. Sernik piec ok. 70 minut. Sernik studzić w wyłączonym, otwartym piekarniku. Ostudzony sernik można polukrować.
Sernik z kaszą manną

Krok 1 z 8

Twaróg dwukrotnie zmielić.

Sernik z kaszą manną

Krok 2 z 8

Białka oddzielić od żółtek. Palmę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i esencję cytrynową, utrzeć.

Sernik z kaszą manną

Krok 3 z 8

Kaszę wymieszać z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia.

Sernik z kaszą manną

Krok 4 z 8

Sypkie składniki dodać do masy z tłuszczem, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać stopniowo zmielony twaróg i cały czas ucierać.

Sernik z kaszą manną

Krok 5 z 8

Białka ubić na sztywną pianę.

Sernik z kaszą manną

Krok 6 z 8

Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.

Sernik z kaszą manną

Krok 7 z 8

Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm).

Sernik z kaszą manną

Krok 8 z 8

Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekarnik ustawić na pieczenie dolne. Sernik piec ok. 70 minut. Sernik studzić w wyłączonym, otwartym piekarniku. Ostudzony sernik można polukrować.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Sandyyy222

0.8 kubek tzn?
Anonim (niezweryfikowany) 01/24/2023-10:47 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 03/27/2023-11:59 CEST
Sandyyy, to będzie ok. 135 g kaszy.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Jajka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Sernik z mlekiem skondensowanym

    Sernik z mlekiem skondensowanym

    1 godz 48 min Łatwy
  • Sernik pistacjowy

    Sernik pistacjowy

    4 godz 35 min Średni
  • Sernik japoński

    Sernik japoński

    1 godz 39 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu