Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Sernik z kaszą manną

(0)
2 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
75  dag
Twaróg półtłusty
4 
Jajko
250  g
Margaryna
1  szklanka
Cukier
2  łyżek
Sok z cytryny
0.8  kubek
Kasza manna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.1 g
Węglowodany
36.7 g
Tłuszcze
23.93 g
Wartość energetyczna
424.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Spróbuj sernika z kaszą manną i budyniem, a stanie się twoim ulubionym przepisem! Budyń o smaku śmietankowym WINIARY sprawia, że ciasto jest wyjątkowo puszyste i delikatne. Zaś kasza manna wymieszana z twarogiem to świetny sposób na to, by sernik był bardziej lekkostrawny.

Przygotowanie

125 min
  • Krok 1

    10 min
    Twaróg dwukrotnie zmielić.
  • Krok 2

    10 min
    Białka oddzielić od żółtek. Palmę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i esencję cytrynową, utrzeć.
  • Krok 3

    5 min
    Kaszę wymieszać z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia.
  • Krok 4

    10 min
    Sypkie składniki dodać do masy z tłuszczem, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać stopniowo zmielony twaróg i cały czas ucierać.
  • Krok 5

    5 min
    Białka ubić na sztywną pianę.
  • Krok 6

    5 min
    Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
  • Krok 7

    5 min
    Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm).
  • Krok 8

    75 min
    Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekarnik ustawić na pieczenie dolne. Sernik piec ok. 70 minut. Sernik studzić w wyłączonym, otwartym piekarniku. Ostudzony sernik można polukrować.
Sernik z kaszą manną

Krok 1 z 8

Twaróg dwukrotnie zmielić.

Sernik z kaszą manną

Krok 2 z 8

Białka oddzielić od żółtek. Palmę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i esencję cytrynową, utrzeć.

Sernik z kaszą manną

Krok 3 z 8

Kaszę wymieszać z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia.

Sernik z kaszą manną

Krok 4 z 8

Sypkie składniki dodać do masy z tłuszczem, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać stopniowo zmielony twaróg i cały czas ucierać.

Sernik z kaszą manną

Krok 5 z 8

Białka ubić na sztywną pianę.

Sernik z kaszą manną

Krok 6 z 8

Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.

Sernik z kaszą manną

Krok 7 z 8

Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm).

Sernik z kaszą manną

Krok 8 z 8

Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekarnik ustawić na pieczenie dolne. Sernik piec ok. 70 minut. Sernik studzić w wyłączonym, otwartym piekarniku. Ostudzony sernik można polukrować.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Jajka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

    1 godz 10 min Łatwy
  • Prosty przepis na biszkopt

    50 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Murzynek gotowany

    1 godz 12 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu