Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik z kaszą manną

0
125 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

75 dag
Twaróg półtłusty
4 
Jajko
250 g
Margaryna
1 szklanka
Cukier
2 łyżek
Sok z cytryny
0.8 kubek
Kasza manna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
23.93 g
Wartość energetyczna
424.38 kcal
Białko
12.1 g
Węglowodany
36.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

125 min
Krok 1
10 min
Twaróg dwukrotnie zmielić.
Krok 2
10 min
Białka oddzielić od żółtek. Palmę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i esencję cytrynową, utrzeć.
Krok 3
5 min
Kaszę wymieszać z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia.
Krok 4
10 min
Sypkie składniki dodać do masy z tłuszczem, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać stopniowo zmielony twaróg i cały czas ucierać.
Krok 5
5 min
Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 6
5 min
Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
Krok 7
5 min
Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm).
Krok 8
75 min
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekarnik ustawić na pieczenie dolne. Sernik piec ok. 70 minut. Sernik studzić w wyłączonym, otwartym piekarniku. Ostudzony sernik można polukrować.
Sernik z kaszą manną

Krok 1 z 8

Twaróg dwukrotnie zmielić.

Sernik z kaszą manną

Krok 2 z 8

Białka oddzielić od żółtek. Palmę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka i esencję cytrynową, utrzeć.

Sernik z kaszą manną

Krok 3 z 8

Kaszę wymieszać z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia.

Sernik z kaszą manną

Krok 4 z 8

Sypkie składniki dodać do masy z tłuszczem, dokładnie wymieszać. Do masy dodawać stopniowo zmielony twaróg i cały czas ucierać.

Sernik z kaszą manną

Krok 5 z 8

Białka ubić na sztywną pianę.

Sernik z kaszą manną

Krok 6 z 8

Pianę z białek dodać do masy serowej. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać.

Sernik z kaszą manną

Krok 7 z 8

Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 22 cm).

Sernik z kaszą manną

Krok 8 z 8

Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piekarnik ustawić na pieczenie dolne. Sernik piec ok. 70 minut. Sernik studzić w wyłączonym, otwartym piekarniku. Ostudzony sernik można polukrować.

Spróbuj sernika z kaszą manną i budyniem, a stanie się twoim ulubionym przepisem! Budyń o smaku śmietankowym WINIARY sprawia, że ciasto jest wyjątkowo puszyste i delikatne. Zaś kasza manna wymieszana z twarogiem to świetny sposób na to, by sernik był bardziej lekkostrawny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika