Pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso przełóż do miski, dodaj jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i chili. Wymieszaj. Cebulkę ze szczypiorkiem pokrój i dodaj do mięsa. Uformuj kulki i obtocz je w mące.
  2. Zagotuj 1-2 l wody, posól, dodaj liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Wrzucaj pojedynczo pulpeciki i gotuj na małym ogniu 30 minut.
  3. Sos rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, mieszając zagotuj. Dodaj odsączone pulpeciki i natkę pietruszki. Duś razem przez 5 minut.
  4. Kaszę ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
  5. Pulpeciki wyłóż na ugotowaną kaszę jęczmienną. Podaj z ogórkiem kiszonym lub konserwowym.

Opis przepisu:


Wydaje Ci się, że pulpety z mięsa mielonego znasz już na wylot? Cóż, możesz się mylić...Polecamy Ci sprawdzenie pysznego przepisu na pulpeciki w sosie grzybowym z kaszą, do których pasuje również ogórek konserwowy lub kiszony.

Pulpeciki z papryką i chili są ostre w smaku, a intensywny aromat zapewnia im gotowanie w wywarze z liściem laurowym i zielem angielskim. Wyrazisty sos grzybowy Na Każdy Dzień WINIARY będzie smaczniejszy z dodatkiem natki pietruszki.

Pulpety w sosie grzybowym smakują dobrze również z ziemniakami i ryżem.


Spróbuj także z sosem pieczarkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?