1

2

Przepisy

Zupa gulaszowa

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 265 kcal / porcja


Aromatyczna zupa gulaszowa na Rosole drobiowym WINIARY smakuje rewelacyjnie z kawałkami podsmażanej wołowiny i smażoną cebulą oraz papryką i ziemniakami. Zupę gulaszową z wołowiną podajemy z dodatkiem pomidorów w zalewie, doprawioną kminkiem i pieprzem. W sezonie letnim zupę gulaszową możesz zrobić ze świeżymi pomidorami (np. limą).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  2. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.
  3. Smaż, aż będzie rumiane, Następnie oprósz papryką i zasmaż.
  4. Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody.
  5. Gotuj na wolnym ogniu.
  6. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  7. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
  8. Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę.
  9. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.
  10. Duś około 15 minut.
  11. Dopraw pieprzem.
  12. Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: