1

2

Przepisy

Zupa gulaszowa

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 265 kcal / porcja


Aromatyczna zupa gulaszowa na Rosole drobiowym WINIARY smakuje rewelacyjnie z kawałkami podsmażanej wołowiny i smażoną cebulą oraz papryką i ziemniakami. Zupę gulaszową z wołowiną podajemy z dodatkiem pomidorów w zalewie, doprawioną kminkiem i pieprzem. W sezonie letnim zupę gulaszową możesz zrobić ze świeżymi pomidorami (np. limą).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  2. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.
  3. Smaż, aż będzie rumiane, Następnie oprósz papryką i zasmaż.
  4. Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody.
  5. Gotuj na wolnym ogniu.
  6. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  7. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
  8. Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę.
  9. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.
  10. Duś około 15 minut.
  11. Dopraw pieprzem.
  12. Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: