1

2

Przepisy

Zupa gulaszowa

4/5 4 163 5 1

przygotowanie: 65 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

265 calories kalorie: 265 kcal / porcja


Aromatyczna zupa gulaszowa na Rosole drobiowym WINIARY smakuje rewelacyjnie z kawałkami podsmażanej wołowiny i smażoną cebulą oraz papryką i ziemniakami. Zupę gulaszową z wołowiną podajemy z dodatkiem pomidorów w zalewie, doprawioną kminkiem i pieprzem. W sezonie letnim zupę gulaszową możesz zrobić ze świeżymi pomidorami (np. limą).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  2. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, następnie oprósz papryką i zasmaż.
  3. Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody, gotuj na wolnym ogniu.
  4. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  5. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
  6. Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.
  7. Duś około 15 minut, dopraw pieprzem.
  8. Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.

4 wskazówki do przepisu

  • Aneta
    Zamiast kostek używam bulionu gotowanego na kościach i warzywach typu pietruszka, marchew, cebula i por. Kostki tylko jak mam za mało czasu na bulion własny.
  • Marcin
    Witam. Ja dodaję również pokrojoną w kostkę korzeń pietruszki seler i marchew. To urozmaici zupę o 100 % A na koniec przy podaniu małego kleksa gęstej śmietany.
  • Bartek
    Ja dodaje czosnek. Jak kto lubi od 1-5 ząbków.
  • Gotujący
    Do zupy można dodać pieczarki przekrojone na pół wcześniej podduszone i doprawione

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: