Zupa gulaszowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 212 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 5 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 212 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  2. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, następnie oprósz papryką i zasmaż.
  3. Dodaj kminek, kostki bulionowe i 700 ml wody, gotuj na wolnym ogniu.
  4. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
  5. Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój ją w kostkę.
  6. Gdy mięso będzie miękkie dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę. Gotuj przez 10 minut i dodaj pokrojone pomidory wraz z zalewą.
  7. Duś około 15 minut, dopraw pieprzem.
  8. Zupę gulaszową możesz podawać na jednodaniowy obiad ze świeżym, ciemnym pieczywem lub pełnoziarnistymi tostami.

Opis przepisu:


Aromatyczna zupa gulaszowa na Rosole drobiowym WINIARY smakuje rewelacyjnie z kawałkami podsmażanej wołowiny i smażoną cebulą oraz papryką i ziemniakami. Zupę gulaszową z wołowiną podajemy z dodatkiem pomidorów w zalewie, doprawioną kminkiem i pieprzem. W sezonie letnim zupę gulaszową możesz zrobić ze świeżymi pomidorami (np. limą).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?