Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cygański garnek
Dodaj do CookBook

Cygański garnek

(0)
58 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
WINIARY Rosół drobiowy
2 
Cebula
2 
Papryka czerwona
2  łyżek
Olej
4 
Ziemniaki
100  g
Boczek wędzony
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
4  łyżek
Śmietana 30%
1  łyżka
Mąka pszenna
1  pęczek
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.6 g
Wartość energetyczna
304.4 kcal
Tłuszcze
25.3 g
Białko
6.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Cygański garnek to pyszne danie jednogarnkowe dla całej rodziny! Sycąca potrawa z mięsa i warzyw, przyrządzana z gęstym sosem pomidorowym, podawana z natką pietruszki i kromkami chleba lub grzankami. Sos przygotowywany na bazie Rosołu drobiowego Winiary ma doskonały i wyrazisty smak, który można wzbogacić dodatkowo przyprawami. Polecamy wypróbowanie przepisu na cygański garnek z duszonym mięsem i miękkimi warzywami!

Przygotowanie

58 min
  • Krok 1

    10 min
    Oczyść cebulę i paprykę, obierz, pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej na 5 minut
  • Krok 2

    2 min
    Posiekaj natkę pietruszki
  • Krok 3

    8 min
    Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę
  • Krok 4

    5 min
    Boczek pokrój w kostkę i dodaj do cebuli i papryki
  • Krok 5

    3 min
    Do warzyw z boczkiem dodaj 0,5 litra wody, dodaj kostki rosołowe, posól i popieprz
  • Krok 6

    15 min
    Dodaj ziemniaki i koncentrat. Gotuj na małym ogniu około 15 minut.
  • Krok 7

    5 min
    Śmietanę połącz z mąką, wymieszaj dokładnie i dodaj do wywaru
  • Krok 8

    2 min
    Całość posyp natką pietruszki, podawaj ciepłe, z pieczywem
Cygański garnek

Krok 1 z 8

Oczyść cebulę i paprykę, obierz, pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej na 5 minut

Cygański garnek

Krok 2 z 8

Posiekaj natkę pietruszki

Cygański garnek

Krok 3 z 8

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę

Cygański garnek

Krok 4 z 8

Boczek pokrój w kostkę i dodaj do cebuli i papryki

Cygański garnek

Krok 5 z 8

Do warzyw z boczkiem dodaj 0,5 litra wody, dodaj kostki rosołowe, posól i popieprz

Cygański garnek

Krok 6 z 8

Dodaj ziemniaki i koncentrat. Gotuj na małym ogniu około 15 minut.

Cygański garnek

Krok 7 z 8

Śmietanę połącz z mąką, wymieszaj dokładnie i dodaj do wywaru

Cygański garnek

Krok 8 z 8

Całość posyp natką pietruszki, podawaj ciepłe, z pieczywem

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Obiad

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bigos cygański

    Bigos cygański

    1 godz 13 min Łatwy
  • Sos cygański

    Sos cygański

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu