Sos cygański
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.81 g
Węglowodany
4.57 g
Tłuszcze
11.69 g
Wartość energetyczna
123.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Cebulę obieramy, a następnie kroimy w piórka.
Krok 2
2 min
Z papryki usuwamy nasiona i kroimy ją w kostkę.
Krok 3
5 min
Ogórki kroimy w kostkę.
Krok 4
10 min
Na patelni na maśle podduszamy cebulę. Doprawiamy maggi, ziarenkami i pieprzem. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy ogórka i paprykę. Całość podduszamy przez około 5 minut. Doprawiamy do smaku.
Błyskawiczny sos cygański sporządzisz w połączeniu z cebulką, papryką i ogórkami. Wszystkie składniki smaż, w kolejności zaczynając od cebulki przez kilka minut, następnie przypraw do smaku i gotowe!
Komentarze 0