Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Błyskawiczny sos cygański sporządzisz w połączeniu z cebulką, papryką i ogórkami. Wszystkie składniki smaż, w kolejności zaczynając od cebulki przez kilka minut, następnie przypraw do smaku i gotowe!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Cebulę obieramy, a następnie kroimy w piórka.
Krok 2
2 min
Z papryki usuwamy nasiona i kroimy ją w kostkę.
Krok 3
5 min
Ogórki kroimy w kostkę.
Krok 4
10 min
Na patelni na maśle podduszamy cebulę. Doprawiamy maggi, ziarenkami i pieprzem. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy ogórka i paprykę. Całość podduszamy przez około 5 minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 1
z
4
Cebulę obieramy, a następnie kroimy w piórka.
Krok 2
z
4
Z papryki usuwamy nasiona i kroimy ją w kostkę.
Krok 3
z
4
Ogórki kroimy w kostkę.
Krok 4
z
4
Na patelni na maśle podduszamy cebulę. Doprawiamy maggi, ziarenkami i pieprzem. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy ogórka i paprykę. Całość podduszamy przez około 5 minut. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0