Pizza farmerska

5/5 5 48 5 1
5/5 5 48 5 1
  • Przygotowanie: 55 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

ciasto:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiej do miski.
  2. Mleko podgrzej.
  3. Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
  4. Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
  5. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.
  6. Posmaruj ketchupem doprawionym przyprawą MAGGI.
  7. Szynkę, boczek, kiełbasę i paprykę pokrój w paseczki.
  8. Farsz rozłóż na cieście, posyp przyprawą do pizzy i serem.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
  10. Pokrój na 6 równych części. Podawaj z Ketchupem Chilli Ostrym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?