
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Domowa pizza z grilla
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
120 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
7 minKrok 8
5 minKrok 9
7 minKrok 10
10 minKrok 11
5 minKrok 12
5 minKrok 12
1 minKrok 1 z 13
Ciasto: Mąkę przesiej do miski. Mleko podgrzej.
Krok 2 z 13
Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i pozostaw do wyrośnięcia.
Krok 3 z 13
Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże. Wyrób dokładnie ciasto.
Krok 4 z 13
Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na godzinę/dwie.
Krok 5 z 13
Wyrośnięte ciasto podziel na kilka części.
Krok 6 z 13
Sos: Dojrzałe, duże pomidory obierz ze skórki (sparz wrzątkiem, następnie przelej zimną wodą) i pokrój w kostkę. Ewentualnie można użyć puszkowanych pomidorów – wtedy dajemy 1 puszkę.
Krok 7 z 13
Obierz cebulę (opcjonalnie dwie małe cebulki dymki) i pokrój w drobną kosteczkę. Zeszklij przez chwilę na oliwie.
Krok 8 z 13
Dodaj czosnek, następnie pomidory i przyprawy.
Krok 9 z 13
Podsmaż przez 5-7 minut, aż trochę płynu z wody wyparuje, a sos będzie miał pożądaną konsystencję.
Krok 10 z 13
Pizza: Rozwałkuj ciasto na placki, posmaruj jeden brzeg oliwą i grilluj na rozgrzanym grillu na wyższej półce przez 3-5 minut, aż na cieście widać będzie znaki grillowania.
Krok 11 z 13
Przełóż na drugą stronę, dodaj ulubione dodatki – np. na hawajską: sos, ser, szynkę i ananasa, a na drugą - sos, ser, pomidora, salami, bazylię.
Krok 12 z 13
Grilluj jeszcze przez kilka minut, do roztopienia sera. Możesz przykryć grill przykrywką lub folią aluminiową - wtedy pizza zrobi się szybciej.
Krok 12 z 13
Podawaj z ketchupem łagodnym lub ostrym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1