Naleśniki z budyniem i owocami

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto naleśnikowe:

Przygotowanie:

  1. NALEŚNIKI: Drożdże pokrusz i rozpuść w niewielkiej ilości letniego mleka.
  2. Dodaj pozostałe składniki, zmiksuj i odstaw na 1 godzinę.
  3. Następnie usmaż na patelni na rozgrzanym oleju 8 naleśników.
  4. MASA BUDYNIOWA: Z 1 litra zimnego mleka odlej 1 szklanki, wsyp do niej Budyń i dobrze wymieszaj.
  5. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek, mieszaj do momentu zagotowania.
  6. Budyń posyp cukrem pudrem i odstaw do ostudzenia.
  7. Dodaj serek, rodzynki i banany pokrojone w kostkę.
  8. Na naleśniki nakładaj porcje budyniu i składaj w trójkąty. Podawaj tuż po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Ciasto na domowe naleśniki z budyniem i owocami przyrządza się na drożdżach - dzięki temu naleśnikowe placki będą puszyste i delikatne, a zarazem elastyczne. To ważne, bo będziemy nadziewać je słodką masą z Budyniu o smaku bananowym WINIARY, serka homogenizowanego, rodzynek oraz kawałków banana. Gotowe naleśniki można udekorować lekko kwaskowatymi, świeżymi owocami (np. truskawkami) lub skropić sokiem malinowym. Podajemy na pożywny, słodki obiad lub... na dziecięcej imprezie, zamiast porcji tortu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?