Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z budyniem i owocami

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mleko
1 
Jajko
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Masło
400 ml
Mleko
1 szklanka
Mąka
0.5 szklanka
Woda gazowana
1 łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 trochę
Maliny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
401.35 kcal
Białko
11.38 g
Tłuszcze
16.6 g
Węglowodany
41.65 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
15 min
Wszystkie składniki na naleśniki przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. Odstaw ciasto na 15 minut.
Krok 2
6 min
Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie masła. Niewielkie porcje ciasta nalewaj na patelnię. Możesz użyć do tego chochli do zupy. Naleśniki odwracaj i zdejmuj z patelni jak ładnie się zarumienią.
Krok 3
5 min
Z 400ml litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania Budyniu o smaku waniliowym i dobrze wymieszaj. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany budyń ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Gotowy zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
5 min
Na każdy naleśnik nakładaj po 2 łyżki budyniu, złóż na pół i jeszcze raz na pół. Podawaj z owocami i posypane cukrem pudrem. Podana liczba składników wystarcza na około 10 naleśników.
Naleśniki z budyniem i owocami

Krok 1 z 4

Wszystkie składniki na naleśniki przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. Odstaw ciasto na 15 minut.

Naleśniki z budyniem i owocami

Krok 2 z 4

Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie masła. Niewielkie porcje ciasta nalewaj na patelnię. Możesz użyć do tego chochli do zupy. Naleśniki odwracaj i zdejmuj z patelni jak ładnie się zarumienią.

Naleśniki z budyniem i owocami

Krok 3 z 4

Z 400ml litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania Budyniu o smaku waniliowym i dobrze wymieszaj. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany budyń ciągle mieszając. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty. Gotowy zostaw do ostygnięcia.

Naleśniki z budyniem i owocami

Krok 4 z 4

Na każdy naleśnik nakładaj po 2 łyżki budyniu, złóż na pół i jeszcze raz na pół. Podawaj z owocami i posypane cukrem pudrem. Podana liczba składników wystarcza na około 10 naleśników.

Każdy z nas zna pyszny smak naleśników z serem, z dżemem lub z czekoladą. A co powiesz na słodką propozycję naleśników z budyniem i owocami? Słodki smak budyniu doprawiony Cukrem wanilinowym WINIARY i przełamany kwaskowatością sezonowych owoców powinien szczególnie posmakować najmłodszym. Dla urozmaicenia tego dania możesz podawać naleśniki z różnymi smakami budyniu – z czekoladowym, malinowym lub bananowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika