Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • Pierogi z jabłkami i cynamonem
  • czas Łączny czas: 45 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 465 kcal / 1 porcję

Choć najczęściej przyrządzamy je z serem i ziemniakami, to nie zapominajmy, że delikatne pierogowe ciasto może skrywać różne smaki... Warto czasem ugotować coś, co zaskoczy bliskich i odświeży nieco wizerunek Twojej kuchni, dlatego dziś proponujemy pierogi z jabłkami i cynamonem!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Schłodzone mleko wlej do wysokiego naczynia.
  2. Wsypuj do niego powoli bitą śmietanę i miksuj ok. 5 minut elektrycznym ubijaczem do piany.
  3. Obrane jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, połącz z bułką tartą i cynamonem.
  4. Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj i wycinaj szklanką krążki.
  5. Na każdy krążek nałóż porcję farszu i zlep tworząc pierogi.
  6. Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
  7. Pierogi podawaj z Bitą Śmietaną.
Kalorie: 1860 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Wydrukuj przepis

Pierogi z jabłkami i cynamonem

Zgłoś przepis do moderacji