Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierogi z pieczarkami

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pieczarki
1 
Cebula
3 łyżek
Oliwa
2 łyżek
Kasza manna
1 trochę
Pieprz czarny
250 g
Mąka
250 ml
Woda letnia
2 łyżek
Olej
1 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
490.63 kcal
Białko
15.24 g
Węglowodany
56.26 g
Tłuszcze
20.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
10 min
Obraną cebulę posiekaj, podsmaż z pieczarkami na patelni na rozgrzanej oliwie i ostudź.
Krok 3
5 min
Do zimnego farszu dodaj kaszę mannę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 4
15 min
Z podanych pozostałych składników (poza Barszczem) i ok. 250 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.
Krok 5
5 min
Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.
Krok 6
4 min
Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
Krok 7
1 min
Podawaj z rozpuszczonym we wrzątku Barszczem czerwonym.
Pierogi z pieczarkami

Krok 1 z 7

Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Pierogi z pieczarkami

Krok 2 z 7

Obraną cebulę posiekaj, podsmaż z pieczarkami na patelni na rozgrzanej oliwie i ostudź.

Pierogi z pieczarkami

Krok 3 z 7

Do zimnego farszu dodaj kaszę mannę, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pierogi z pieczarkami

Krok 4 z 7

Z podanych pozostałych składników (poza Barszczem) i ok. 250 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.

Pierogi z pieczarkami

Krok 5 z 7

Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.

Pierogi z pieczarkami

Krok 6 z 7

Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.

Pierogi z pieczarkami

Krok 7 z 7

Podawaj z rozpuszczonym we wrzątku Barszczem czerwonym.

Pierogi i kubek gorącego barszczu - nie ma nic lepszego na jesienną niepogodę! Spraw przyjemność sobie i bliskim - sięgnij po przepis na pierogi z pieczarkami, a smaki WINIARY pomogą Ci zaczarować każdy dzień!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika