Tarta z malinami i mascarpone

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 8

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do mąki wsypać cukier, sól, kakao, dodać żółtka i palmę. Szybko zagnieść gładkie ciasto.
  2. Ciasto cienko rozwałkować i wykleić nim dno i boki natłuszczonej foremki do tarty lub tortownicy. Dno gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić.
  3. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i mascarpone.
  4. Masą napełnić ostudzone ciasto, wyrównać powierzchnię.
  5. Maliny dokładnie oczyścić. Ułożyć je gęsto na masie śmietanowo-serowej. Ciasto mocno schłodzić w lodówce.

Opis przepisu:

Fantastyczny deser, który idealnie będzie smakował ze świeżymi malinami. Tarta, która szturmem zdobyła wielu fanów, w słodkim wariancie prezentuje się jeszcze lepiej. Jej smak świetnie skomponuje się z serkiem mascarpone, a świeże maliny na szczycie deseru, dodatkowo urzekną wszystkich domowników, szczególnie tych najmłodszych. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?