Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z malinami i bitą śmietaną
Dodaj do CookBook

Tarta z malinami i bitą śmietaną

(0)
2 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
25  dag
Mąka krupczatka
0.5  kostka
Masło
2  łyżek
Cukier puder
1 
Żółtko
1  szczypta
Sól
30  dag
Maliny
0.5  l
Śmietanka Kremówka
4  łyżek
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.6 g
Wartość energetyczna
376 kcal
Tłuszcze
27.1 g
Białko
4.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tarta z malinami i bitą śmietaną to niezwykle smakowite połączenie rozpływającego się w ustach kruchego ciasta, puszystej bitej śmietanki oraz soczystych malin. Podstawą do wykonania tarty jest spód, który wykonasz już w kilka chwil! Przepis sprawdzi się szczególnie w trakcie sezonu na świeże maliny, a jeżeli nie masz ich pod ręką, użyj mrożonych. Smak tarty jest nieziemski!

Przygotowanie

130 min
  • Krok 1

    10 min
    Mąkę zmieszać z solą, cukrem, dodać schłodzony tłuszcz - wszystko zmieszać, siekając nożem.
  • Krok 2

    10 min
    Wbić żółtko i energicznymi ruchami zagnieść ciasto.
  • Krok 3

    10 min
    Rozwałkować na grubość 0,5 cm. Wylepić nim formę, nakłuć widelcem w kilku miejscach.
  • Krok 4

    60 min
    Wstawić na godzinę do lodówki.
  • Krok 5

    25 min
    Schłodzone ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec na rumiano przez ok. 25 min.
  • Krok 6

    10 min
    Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać dwie łyżki zmiażdżonych malin - wymieszać.
  • Krok 7

    5 min
    Na upieczone i ostudzone ciasto wyłożyć krem i ułożyć maliny. Całość schłodzić.
Tarta z malinami i bitą śmietaną

Krok 1 z 7

Mąkę zmieszać z solą, cukrem, dodać schłodzony tłuszcz - wszystko zmieszać, siekając nożem.

Tarta z malinami i bitą śmietaną

Krok 2 z 7

Wbić żółtko i energicznymi ruchami zagnieść ciasto.

Tarta z malinami i bitą śmietaną

Krok 3 z 7

Rozwałkować na grubość 0,5 cm. Wylepić nim formę, nakłuć widelcem w kilku miejscach.

Tarta z malinami i bitą śmietaną

Krok 4 z 7

Wstawić na godzinę do lodówki.

Tarta z malinami i bitą śmietaną

Krok 5 z 7

Schłodzone ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec na rumiano przez ok. 25 min.

Tarta z malinami i bitą śmietaną

Krok 6 z 7

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać dwie łyżki zmiażdżonych malin - wymieszać.

Tarta z malinami i bitą śmietaną

Krok 7 z 7

Na upieczone i ostudzone ciasto wyłożyć krem i ułożyć maliny. Całość schłodzić.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Śmietana
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta z kremem budyniowym i mango

    Tarta z kremem budyniowym i mango

    1 godz 23 min Łatwy
  • Tarta z budyniem, owocami i galaretką

    Tarta z budyniem, owocami i galaretką

    4 godz 10 min Łatwy
  • Tarta z karmelizowanymi gruszkami

    Tarta z karmelizowanymi gruszkami

    2 godz 25 min Łatwy
  • Tarta z budyniem i czereśniami

    Tarta z budyniem i czereśniami

    2 godz 36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu