Rogaliki francuskie z nutellą

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Arkusz ciasta francuskiego pokroić na trójkąty /8-12/
  2. Na środek każdego trójkącika nakładać łyżeczką kleksik nuteli. Zwinąć rogaliki.
  3. Ułożyć na blaszce i piec 15-20 minut w temp. 200 st.C
  4. Cukier połączyć z cukrem wanilinowym i zmielić w młynku do kawy.
  5. Upieczone rogaliki posypać pachnącym cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Sprawdź przepis na rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą, których przygotowanie zajmie tylko chwilę! Gotowe ciasto francuskie wypełnij kremem czekoladowym lub innym ulubionym dodatkiem - np. dżemem. Gotowe posyp Cukrem wanilinowym WINIARY dla jeszcze bardziej kuszącego smaku!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?