Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rogaliki drożdżowe z serem

(1)
47min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
24 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  łyżeczek
50  dag
Mąka pszenna
2 
Jajko
4  dag
Drożdże
2  łyżek
Cukier kryształ
1  szklanka
Mleko 3,2%
5  dag
Masło
0.5  łyżeczka
Sól
25  dag
Twaróg półtłusty
2  łyżeczek
Kandyzowana skórka pomarańczowa
3  łyżek
Cukier puder
1 
Jajko
2  łyżek
Cukier perlisty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.22 g
Tłuszcze
3.39 g
Wartość energetyczna
126.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
10 min
Ciepłe mleko wymieszać z cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać 2 żółtka oraz rozpuszczone i przestudzone masło, cukier waniliowy, sól. Dokładnie wyrobić ciasto.
Krok 2
1 min
Przygotowane ciasto przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Krok 3
5 min
Ser twarogowy zmiksować, dodać cukier puder, cukier waniliowy, budyń, żółtko, otartą skórką z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 4
2 min
Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białka.
Krok 5
5 min
Następnie ciasto wyjąć z miski na posypaną mąką stolnicę, podzielić na 4 części i rozwałkować 4 okrągłe placki o grubości 1/2 cm.
Krok 6
3 min
Każdy placek pokroić na 8 trójkątów.
Krok 7
5 min
Na każdy trójkąt z ciasta położyć łyżeczkę masy serowej.
Krok 8
10 min
Zwinąć rogaliki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć do wyrośnięcia.
Krok 9
5 min
Wyrośnięte rogaliki posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem perlistym. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 10
1 min
Piec w temperaturze 190 stopni około 20 minut.
Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 1 z 10

Ciepłe mleko wymieszać z cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać 2 żółtka oraz rozpuszczone i przestudzone masło, cukier waniliowy, sól. Dokładnie wyrobić ciasto.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 2 z 10

Przygotowane ciasto przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 3 z 10

Ser twarogowy zmiksować, dodać cukier puder, cukier waniliowy, budyń, żółtko, otartą skórką z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 4 z 10

Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białka.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 5 z 10

Następnie ciasto wyjąć z miski na posypaną mąką stolnicę, podzielić na 4 części i rozwałkować 4 okrągłe placki o grubości 1/2 cm.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 6 z 10

Każdy placek pokroić na 8 trójkątów.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 7 z 10

Na każdy trójkąt z ciasta położyć łyżeczkę masy serowej.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 8 z 10

Zwinąć rogaliki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć do wyrośnięcia.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 9 z 10

Wyrośnięte rogaliki posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem perlistym. Włożyć do nagrzanego piekarnika.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 10 z 10

Piec w temperaturze 190 stopni około 20 minut.

Rogaliki drożdżowe z serem o smaku pomarańczowym są rewelacyjne. Kruche, o serowym nadzieniu, idealnie prezentują się na talerzu. Sprawdź, jak przygotować rogaliki z Cukrem wanilinowym WINIARY, a także Budyniem o smaku wanilinowym bez cukru WINIARY. Jest to idealny deser na leniwe popołudnia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 11/16/2020 - 16:58 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha