Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rogaliki drożdżowe z serem

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
24 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżeczek
Cukier wanilinowy WINIARY
1 łyżka
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
50 dag
Mąka pszenna
2 
Jajko
4 dag
Drożdże
2 łyżek
Cukier kryształ
1 szklanka
Mleko 3,2%
5 dag
Masło
0.5 łyżeczka
Sól
25 dag
Twaróg półtłusty
2 łyżeczek
Kandyzowana skórka pomarańczowa
3 łyżek
Cukier puder
1 
Jajko
2 łyżek
Cukier perlisty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
10 min
Ciepłe mleko wymieszać z cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać 2 żółtka oraz rozpuszczone i przestudzone masło, cukier waniliowy, sól. Dokładnie wyrobić ciasto.
Krok 2
1 min
Przygotowane ciasto przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Krok 3
5 min
Ser twarogowy zmiksować, dodać cukier puder, cukier waniliowy, budyń, żółtko, otartą skórką z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 4
2 min
Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białka.
Krok 5
5 min
Następnie ciasto wyjąć z miski na posypaną mąką stolnicę, podzielić na 4 części i rozwałkować 4 okrągłe placki o grubości 1/2 cm.
Krok 6
3 min
Każdy placek pokroić na 8 trójkątów.
Krok 7
5 min
Na każdy trójkąt z ciasta położyć łyżeczkę masy serowej.
Krok 8
10 min
Zwinąć rogaliki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć do wyrośnięcia.
Krok 9
5 min
Wyrośnięte rogaliki posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem perlistym. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
Krok 10
1 min
Piec w temperaturze 190 stopni około 20 minut.
Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 1 z 10

Ciepłe mleko wymieszać z cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać 2 żółtka oraz rozpuszczone i przestudzone masło, cukier waniliowy, sól. Dokładnie wyrobić ciasto.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 2 z 10

Przygotowane ciasto przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 3 z 10

Ser twarogowy zmiksować, dodać cukier puder, cukier waniliowy, budyń, żółtko, otartą skórką z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 4 z 10

Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białka.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 5 z 10

Następnie ciasto wyjąć z miski na posypaną mąką stolnicę, podzielić na 4 części i rozwałkować 4 okrągłe placki o grubości 1/2 cm.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 6 z 10

Każdy placek pokroić na 8 trójkątów.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 7 z 10

Na każdy trójkąt z ciasta położyć łyżeczkę masy serowej.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 8 z 10

Zwinąć rogaliki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć do wyrośnięcia.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 9 z 10

Wyrośnięte rogaliki posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem perlistym. Włożyć do nagrzanego piekarnika.

Rogaliki drożdżowe z serem

Krok 10 z 10

Piec w temperaturze 190 stopni około 20 minut.

Rogaliki drożdżowe z serem o smaku pomarańczowym są rewelacyjne. Kruche, o serowym nadzieniu, idealnie prezentują się na talerzu. Sprawdź, jak przygotować rogaliki z Cukrem wanilinowym WINIARY, a także Budyniem o smaku wanilinowym bez cukru WINIARY. Jest to idealny deser na leniwe popołudnia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika