Kokosowe ciasteczka z mąki ryżowej
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.91 g
Węglowodany
9.69 g
Tłuszcze
6.06 g
Wartość energetyczna
94.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Mąkę ryżową wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
Krok 2
10 min
Masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z mąką, wyrobić ciasto.
Krok 3
5 min
Z ciasta formować małe kuleczki, do każdej włożyć kawałek migdała i ułożyć na blaszce.
Krok 4
15 min
Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.
Ciasteczka kokosowe z mąki ryżowej to fantastyczny przysmak dla całej rodziny. Są delikatne, wspaniale smakują, a unoszący się wszędzie zapach kokosa skutecznie zaprosi całą rodzinę do spróbowania. Cukier waniliowy WINIARY doda im lekko waniliowego aromatu i sprawi, że będą jeszcze smaczniejsze. Mniam!
Komentarze 0