Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasteczka kokosowe z mąki ryżowej to fantastyczny przysmak dla całej rodziny. Są delikatne, wspaniale smakują, a unoszący się wszędzie zapach kokosa skutecznie zaprosi całą rodzinę do spróbowania. Cukier waniliowy WINIARY doda im lekko waniliowego aromatu i sprawi, że będą jeszcze smaczniejsze. Mniam!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Mąkę ryżową wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
Krok 2
10 min
Masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z mąką, wyrobić ciasto.
Krok 3
5 min
Z ciasta formować małe kuleczki, do każdej włożyć kawałek migdała i ułożyć na blaszce.
Krok 4
15 min
Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.
Krok 1
z
4
Mąkę ryżową wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem.
Krok 2
z
4
Masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z mąką, wyrobić ciasto.
Krok 3
z
4
Z ciasta formować małe kuleczki, do każdej włożyć kawałek migdała i ułożyć na blaszce.
Krok 4
z
4
Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0