Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto renklodowo- kokosowe

0
97 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Margaryna
0.75 szklanka
Cukier
6 
Żółtko
0.75 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.75 szklanka
Mąka ziemniaczana
700 g
Śliwka renkloda
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
6 
Białko
1 szklanka
Cukier
200 g
Wiórki kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
24.16 g
Białko
4.09 g
Węglowodany
35.92 g
Wartość energetyczna
375.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

97 min
Krok 1
2 min
Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2
5 min
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Krok 3
5 min
Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.
Krok 4
3 min
Ciasto wyłóż do formy.
Krok 5
5 min
Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.
Krok 6
20 min
Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.
Krok 7
5 min
Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.
Krok 8
3 min
Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.
Krok 9
3 min
Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.
Krok 10
45 min
Piecz około 45 minut.
Krok 11
1 min
Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.
Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 1 z 11

Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 2 z 11

Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 3 z 11

Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 4 z 11

Ciasto wyłóż do formy.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 5 z 11

Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 6 z 11

Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 7 z 11

Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 8 z 11

Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 9 z 11

Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 10 z 11

Piecz około 45 minut.

Ciasto renklodowo- kokosowe

Krok 11 z 11

Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.

Ucierane ciasto z połówkami renklod i chrupiącą bezą kokosową. Możesz wypróbować go także z innymi ulubionymi owocami sezonowymi. Ciasto renklodowo-kokosowe przygotuj z użyciem Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Proszku do pieczenia WINIARY. Podawaj przestudzone, z dodatkiem lodów waniliowych, Bitej śmietany WINIARY lub z cząstkami świeżych owoców, np. śliwek.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika