Ciasto renklodowo-kokosowe
97min
Łatwy
1 opakowanie
1 łyżeczka
400 g
Margaryna
0.75 szklanka
Cukier
6
Żółtko
0.75 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.75 szklanka
Mąka ziemniaczana
700 g
Śliwka renkloda
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
6
Białko
1 szklanka
Cukier
200 g
Wiórki kokosowe
.
Wartości odżywcze
Białko
4.09 g
Węglowodany
35.92 g
Tłuszcze
24.16 g
Wartość energetyczna
375.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
97 min
Krok 1
2 min
Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 2
5 min
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Krok 3
5 min
Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.
Krok 4
3 min
Ciasto wyłóż do formy.
Krok 5
5 min
Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.
Krok 6
20 min
Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.
Krok 7
5 min
Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.
Krok 8
3 min
Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.
Krok 9
3 min
Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.
Krok 10
45 min
Piecz około 45 minut.
Krok 11
1 min
Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.
Ucierane ciasto z połówkami renklod i chrupiącą bezą kokosową. Możesz wypróbować go także z innymi ulubionymi owocami sezonowymi. Ciasto renklodowo-kokosowe przygotuj z użyciem Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Proszku do pieczenia WINIARY. Podawaj przestudzone, z dodatkiem lodów waniliowych, Bitej śmietany WINIARY lub z cząstkami świeżych owoców, np. śliwek.
Komentarze 0