Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto renklodowo-kokosowe
Dodaj do CookBook

Ciasto renklodowo-kokosowe

(1)
1 godz 37 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
400  g
Margaryna
0.75  szklanka
Cukier
6 
Żółtko
0.75  szklanka
Mąka pszenna
0.75  szklanka
Mąka ziemniaczana
700  g
Śliwka renkloda
2  łyżek
Mąka pszenna
6 
Białko
1  szklanka
Cukier
200  g
Wiórki kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
35.8 g
Wartość energetyczna
246.5 kcal
Tłuszcze
9.6 g
Białko
4.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Ucierane ciasto z połówkami renklod i chrupiącą bezą kokosową. Możesz wypróbować go także z innymi ulubionymi owocami sezonowymi. Ciasto renklodowo-kokosowe przygotuj z użyciem Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i proszku do pieczenia. Podawaj przestudzone, z dodatkiem lodów waniliowych, bitej śmietany lub z cząstkami świeżych owoców, np. śliwek.

Przygotowanie

97 min
  • Krok 1

    2 min
    Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    5 min
    Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
  • Krok 3

    5 min
    Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.
  • Krok 4

    3 min
    Ciasto wyłóż do formy.
  • Krok 5

    5 min
    Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.
  • Krok 6

    20 min
    Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.
  • Krok 7

    5 min
    Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.
  • Krok 8

    3 min
    Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.
  • Krok 9

    3 min
    Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.
  • Krok 10

    45 min
    Piecz około 45 minut.
  • Krok 11

    1 min
    Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

5.0 out of 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Emilia

Dałam mąkę przenną tortową ciasto rozpada się w rękach, ale jest smaczne.
Anonim (niezweryfikowany) 02/03/2024-11:12 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto Balladyna

    Ciasto Balladyna

    1 godz 50 min Średni
  • Ciasto Balladyna

    Ciasto Balladyna

    1 godz 50 min Średni
  • Ciasto Balladyna

    Ciasto Balladyna

    1 godz 50 min Średni
  • Ciasto Balladyna

    Ciasto Balladyna

    1 godz 50 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu