Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.
Ciasto wyłóż do formy.
Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.
Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.
Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.
Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.
Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.
Piecz około 45 minut.
Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0