Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto renklodowo-kokosowe

Ciasto renklodowo-kokosowe

(0)
1 godz 37 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
400  g
Margaryna
0.75  szklanka
Cukier
6 
Żółtko
0.75  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.75  szklanka
Mąka ziemniaczana
700  g
Śliwka renkloda
2  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
6 
Białko
1  szklanka
Cukier
200  g
Wiórki kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.08 g
Węglowodany
35.8 g
Tłuszcze
9.62 g
Wartość energetyczna
246.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ucierane ciasto z połówkami renklod i chrupiącą bezą kokosową. Możesz wypróbować go także z innymi ulubionymi owocami sezonowymi. Ciasto renklodowo-kokosowe przygotuj z użyciem Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Proszku do pieczenia WINIARY. Podawaj przestudzone, z dodatkiem lodów waniliowych, Bitej śmietany WINIARY lub z cząstkami świeżych owoców, np. śliwek.

Przygotowanie

97 min
  • Krok 1

    2 min
    Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    5 min
    Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
  • Krok 3

    5 min
    Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.
  • Krok 4

    3 min
    Ciasto wyłóż do formy.
  • Krok 5

    5 min
    Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.
  • Krok 6

    20 min
    Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.
  • Krok 7

    5 min
    Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.
  • Krok 8

    3 min
    Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.
  • Krok 9

    3 min
    Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.
  • Krok 10

    45 min
    Piecz około 45 minut.
  • Krok 11

    1 min
    Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.
Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 1 z 11

Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 2 z 11

Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 3 z 11

Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 4 z 11

Ciasto wyłóż do formy.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 5 z 11

Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 6 z 11

Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 7 z 11

Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 8 z 11

Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 9 z 11

Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 10 z 11

Piecz około 45 minut.

Ciasto renklodowo-kokosowe

Krok 11 z 11

Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto rumowo-waniliowe

    Ciasto rumowo-waniliowe

    1 godz 11 min Łatwy
  • Babka piaskowa

    Babka piaskowa

    1 godz 23 min Łatwy
  • Ciasto Fale Dunaju

    Ciasto Fale Dunaju

    1 godz 48 min Łatwy
  • Babka marmurkowa

    Babka marmurkowa

    1 godz 17 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu