Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sztuka pieczenia bezy kryje się w odpowiedniej długości pieczenia i sposobu przygotowania. Ten deser, mający zaledwie kilka składników, może stanowić nie lada wyzwania. Zobacz, jak wykonać bezy kokosowe, by były kruchym i delikatnym dodatkiem do popołudniowej kawy!
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier nie przerywając ubijania. Potem wsypuję wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną, a na końcu dodaję sok wyciśnięty z połowy cytryny.
Krok 2
5 min
Blachę smaruję tłuszczem, masę nakładam do rękawa cukierniczego i wyciskam niewielkie bezy prosto na blachę.
Krok 3
45 min
Piekarnik rozgrzewam do temperatury 110 stopni i wstawiam beziki na 45 minut.
Krok 1
z
3
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier nie przerywając ubijania. Potem wsypuję wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną, a na końcu dodaję sok wyciśnięty z połowy cytryny.
Krok 2
z
3
Blachę smaruję tłuszczem, masę nakładam do rękawa cukierniczego i wyciskam niewielkie bezy prosto na blachę.
Krok 3
z
3
Piekarnik rozgrzewam do temperatury 110 stopni i wstawiam beziki na 45 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0