Bezy kokosowe
60min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.32 g
Węglowodany
3.88 g
Tłuszcze
0.09 g
Wartość energetyczna
17.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier nie przerywając ubijania. Potem wsypuję wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną, a na końcu dodaję sok wyciśnięty z połowy cytryny.
Krok 2
5 min
Blachę smaruję tłuszczem, masę nakładam do rękawa cukierniczego i wyciskam niewielkie bezy prosto na blachę.
Krok 3
45 min
Piekarnik rozgrzewam do temperatury 110 stopni i wstawiam beziki na 45 minut.
Sztuka pieczenia bezy kryje się w odpowiedniej długości pieczenia i sposobu przygotowania. Ten deser, mający zaledwie kilka składników, może stanowić nie lada wyzwania. Zobacz, jak wykonać bezy kokosowe, by były kruchym i delikatnym dodatkiem do popołudniowej kawy!
Komentarze 0