Ciasto kokosowe bez pieczenia
4 godz 32 min
Łatwy
300
g
Wiórki kokosowe
48
g
Cukier wanilinowy WINIARY
540
g
Krakersy pszeniczne zwykłe
200
g
Masło
1
kubek
Cukier
1000
ml
Mleko
50
g
Mąka pszenna, biała, ciasto, wzbogacona
.
Wartości odżywcze
Białko
5.18 g
Węglowodany
39.94 g
Tłuszcze
24.35 g
Wartość energetyczna
393.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
272 min
Krok 1
3 min
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
Krok 3
5 min
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Krok 4
10 min
Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.
Krok 5
240 min
Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Ciasto kokosowe bez pieczenia to słodki i prosty w wykonaniu deser – najlepiej smakuje schłodzony! Przekładaniec bez pieczenia z budyniowym nadzieniem z wiórkami kokosowymi oraz krakersami z jednej strony – rozpływa się w ustach, z drugiej strony – jest delikatnie chrupiący dzięki warstwom krakersów. Do wykonania kokosowego ciasta bez pieczenia możesz użyć dowolnego smaku budyniu!
Komentarze 1