Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciasto kokosowe bez pieczenia

Ciasto kokosowe bez pieczenia

(2)
4 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Wiórki kokosowe
35  g
PL WINIARY BUDYŃ ŚMIETANKOWY BC
48  g
Cukier wanilinowy WINIARY
540  g
Krakersy pszeniczne zwykłe
200  g
Masło
1  kubek
Cukier
1000  ml
Mleko
50  g
Mąka pszenna, biała, ciasto, wzbogacona
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.18 g
Węglowodany
39.94 g
Tłuszcze
24.35 g
Wartość energetyczna
393.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto kokosowe bez pieczenia to słodki i prosty w wykonaniu deser – najlepiej smakuje schłodzony! Przekładaniec bez pieczenia z budyniowym nadzieniem z wiórkami kokosowymi oraz krakersami z jednej strony – rozpływa się w ustach, z drugiej strony – jest delikatnie chrupiący dzięki warstwom krakersów. Do wykonania kokosowego ciasta bez pieczenia możesz użyć dowolnego smaku budyniu!

Przygotowanie

272 min
  • Krok 1

    3 min
    Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
  • Krok 2

    5 min
    Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
  • Krok 3

    5 min
    Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
  • Krok 4

    10 min
    Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.
  • Krok 5

    240 min
    Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 1 z 5

Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 2 z 5

Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 3 z 5

Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 4 z 5

Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 5 z 5

Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
U Ula

Przekładam dodatkowo np dżemikiem z czarnej porzeczki.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Karnawał
  • Kuchnie świata
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Naleśniki z budyniem i bananem

    Naleśniki z budyniem i bananem

    2 godz 17 min Łatwy
  • Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    30 min Łatwy
  • Ciasto z konfiturą wiśniową

    Ciasto z konfiturą wiśniową

    6 godz 13 min Łatwy
  • Brownie z kremem kokosowym

    Brownie z kremem kokosowym

    5 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu