Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto kokosowe bez pieczenia to słodki i prosty w wykonaniu deser – najlepiej smakuje schłodzony! Przekładaniec bez pieczenia z budyniowym nadzieniem z wiórkami kokosowymi oraz krakersami z jednej strony – rozpływa się w ustach, z drugiej strony – jest delikatnie chrupiący dzięki warstwom krakersów. Do wykonania kokosowego ciasta bez pieczenia możesz użyć dowolnego smaku budyniu!
Przygotowanie
272 min
Krok 1
3 min
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
Krok 3
5 min
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Krok 4
10 min
Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.
Krok 5
240 min
Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Krok 1
z
5
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 2
z
5
Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
Krok 3
z
5
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Krok 4
z
5
Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.
Krok 5
z
5
Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
U
Ula
Przekładam dodatkowo np dżemikiem z czarnej porzeczki.
Komentarze 1