Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

(1)
4 godz 32 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Wiórki kokosowe
540  g
Krakersy pszeniczne zwykłe
200  g
Masło
1  kubek
Cukier
1000  ml
Mleko
50  g
Mąka pszenna, biała, ciasto, wzbogacona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.18 g
Węglowodany
39.94 g
Tłuszcze
24.35 g
Wartość energetyczna
393.44 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

272 min
Krok 1
3 min
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
Krok 3
5 min
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Krok 4
10 min
Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.
Krok 5
240 min
Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 1 z 5

Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 2 z 5

Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 3 z 5

Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 4 z 5

Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 5 z 5

Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.

Ciasto kokosowe bez pieczenia to słodki i prosty w wykonaniu deser – najlepiej smakuje schłodzony! Przekładaniec bez pieczenia z budyniowym nadzieniem z wiórkami kokosowymi oraz krakersami z jednej strony – rozpływa się w ustach, z drugiej strony – jest delikatnie chrupiący dzięki warstwom krakersów. Do wykonania kokosowego ciasta bez pieczenia możesz użyć dowolnego smaku budyniu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 03/24/2021 - 17:22 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha