Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

0
272 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Wiórki kokosowe
540 g
Krakersy pszeniczne zwykłe
200 g
Masło
1 kubek
Cukier
1000 ml
Mleko
50 g
Mąka pszenna, biała, ciasto, wzbogacona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
393.44 kcal
Węglowodany
39.94 g
Tłuszcze
24.35 g
Białko
5.18 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

272 min
Krok 1
3 min
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
Krok 2
5 min
Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
Krok 3
5 min
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Krok 4
10 min
Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.
Krok 5
240 min
Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 1 z 5

Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 2 z 5

Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 3 z 5

Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 4 z 5

Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Krok 5 z 5

Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.

Ciasto kokosowe bez pieczenia to słodki i prosty w wykonaniu deser – najlepiej smakuje schłodzony! Przekładaniec bez pieczenia z budyniowym nadzieniem z wiórkami kokosowymi oraz krakersami z jednej strony – rozpływa się w ustach, z drugiej strony – jest delikatnie chrupiący dzięki warstwom krakersów. Do wykonania kokosowego ciasta bez pieczenia możesz użyć dowolnego smaku budyniu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika