Lasagne z sosem bolońskim

Oceń ten przepis!

4/5 4 390 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 8

4/5 4 390 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

sos pomidorowy miesny:

Przygotowanie:

  1. Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż na niej cebulę, aż będzie miękka. Dodaj pozostałe pokrojone warzywa i smaż około 3-5 min. Zdejmij warzywa z patelni.
  3. Na tę samą patelnię wrzuć mielone mięso i dopraw je solą oraz pieprzem. Obsmaż na rumiany kolor, co chwilę mieszając.
  4. Kiedy mięso będzie usmażone i zrumienione, dodaj warzywa, a następnie zalej całość sosem pomidorowym (butelkę można przepłukać odrobiną wody) i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
  5. Mozzarellę zetrzyj na grubej tarce.
  6. W żaroodpornym naczyniu układaj na przemian suche płaty makaronu, 1/3 sosu, tartą mozarelę, następnie znowu makaron, itd. Ostatnia warstwa powinna składać się z porcji sosu oraz sera mozzarella.
  7. Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw naczynie i zapiekaj przez około 45 minut.

Opis przepisu:

Poznaj przepis na Lasagne z sosem bolońskim WINIARY To niewątpliwie pyszne danie, które zaskoczy swym smakiem niejednego smakosza włoskich makaronów. Sycące mielone mięso połączone z aromatycznym Sosem Bolońskim WINIARY , będzie idealnym urozmaiceniem codziennych obiadów, jak i leniwych weekendów. Potrawę w idealną całość zespala przepyszny ciągnący się ser mozzarella! Spróbuj koniecznie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?