Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

(0)
33min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Robert Harna
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
Sos Boloński WINIARY
200  g
Makaron spaghetti
1  opakowanie
SENSATIONAL MIELONE Garden Gourmet
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Świeża bazylia
100  g
Starty ser parmigiano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
25.2 g
Węglowodany
51.69 g
Tłuszcze
18.99 g
Wartość energetyczna
486.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
10 min
Zrumień Sensational Mielone Garden Gourmet na oliwie z oliwek. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
Krok 2
10 min
Dodaj Sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
Krok 3
8 min
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż stanie się al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
Krok 4
3 min
Dopraw sos solą, pieprzem i wymieszaj z ugotowanym makaronem. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
Krok 5
2 min
Podawaj ze świeżą bazylią i tartym serem na wierzchu. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 1 z 5

Zrumień Sensational Mielone Garden Gourmet na oliwie z oliwek.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 2 z 5

Dodaj Sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 3 z 5

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż stanie się al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 4 z 5

Dopraw sos solą, pieprzem i wymieszaj z ugotowanym makaronem.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 5 z 5

Podawaj ze świeżą bazylią i tartym serem na wierzchu.

Masz apetyt na spaghetti bolognese, ale nie jesz mięsa? Znajdzie się na to sposób! Przygotuj wegetariańskie spaghetti po bolońsku z dodatkiem "mięsa" mielonego Garden Gourmet, które do złudzenia przypomina konsystencją i smakiem prawdziwe mięso wołowe. Smak Sosu bolońskiego świetnie podkreśli bazylia. Gotowe danie możesz posypać serem parmigiano lub zamienić go na wegański ser podobny w smaku do parmezanu. Możesz też wykorzystać płatki drożdżowe, które świetnie imitują parmezan. Buon appetito!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha