Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
33min
Łatwy
Warianty przepisu
.
Wartości odżywcze
Białko
25.2 g
Węglowodany
51.69 g
Tłuszcze
18.99 g
Wartość energetyczna
486.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
33 min
Krok 1
10 min
Zrumień Sensational Mielone Garden Gourmet na oliwie z oliwek.
Krok 2
10 min
Dodaj Sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 3
8 min
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż stanie się al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
3 min
Dopraw sos solą, pieprzem i wymieszaj z ugotowanym makaronem.
Krok 5
2 min
Podawaj ze świeżą bazylią i tartym serem na wierzchu.
Masz apetyt na spaghetti bolognese, ale nie jesz mięsa? Znajdzie się na to sposób! Przygotuj wegetariańskie spaghetti po bolońsku z dodatkiem "mięsa" mielonego Garden Gourmet, które do złudzenia przypomina konsystencją i smakiem prawdziwe mięso wołowe. Smak Sosu bolońskiego świetnie podkreśli bazylia. Gotowe danie możesz posypać serem parmigiano lub zamienić go na wegański ser podobny w smaku do parmezanu. Możesz też wykorzystać płatki drożdżowe, które świetnie imitują parmezan. Buon appetito!
Komentarze 0