Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

(0)
33min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Robert Harna

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Dobry dla dzieci
  • /
    Z twistem
  • /
    Wegetariański

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  słoik
Sos Boloński WINIARY
200  g
Makaron spaghetti
1  opakowanie
SENSATIONAL MIELONE Garden Gourmet
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Świeża bazylia
100  g
Starty ser parmigiano
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
25.2 g
Węglowodany
51.69 g
Tłuszcze
18.99 g
Wartość energetyczna
486.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Masz apetyt na spaghetti bolognese, ale nie jesz mięsa? Znajdzie się na to sposób! Przygotuj wegetariańskie spaghetti po bolońsku z dodatkiem "mięsa" mielonego Garden Gourmet, które do złudzenia przypomina konsystencją i smakiem prawdziwe mięso wołowe. Smak Sosu bolońskiego świetnie podkreśli bazylia. Gotowe danie możesz posypać serem parmigiano lub zamienić go na wegański ser podobny w smaku do parmezanu. Możesz też wykorzystać płatki drożdżowe, które świetnie imitują parmezan. Buon appetito!

Przygotowanie

33 min
  • Krok 1

    10 min
    Zrumień Sensational Mielone Garden Gourmet na oliwie z oliwek. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
  • Krok 2

    10 min
    Dodaj Sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
  • Krok 3

    8 min
    Ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż stanie się al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
  • Krok 4

    3 min
    Dopraw sos solą, pieprzem i wymieszaj z ugotowanym makaronem. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
  • Krok 5

    2 min
    Podawaj ze świeżą bazylią i tartym serem na wierzchu. Wegetariańskie spaghetti po bolońsku
Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 1 z 5

Zrumień Sensational Mielone Garden Gourmet na oliwie z oliwek.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 2 z 5

Dodaj Sos boloński Winiary i dobrze wymieszaj. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 3 z 5

Ugotuj makaron w osolonej wodzie, aż stanie się al dente lub zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 4 z 5

Dopraw sos solą, pieprzem i wymieszaj z ugotowanym makaronem.

Wegetariańskie spaghetti po bolońsku

Krok 5 z 5

Podawaj ze świeżą bazylią i tartym serem na wierzchu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kuchnia włoska
  • Obiad
  • Tanie gotowanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Spaghetti bolognese - przepis

    Spaghetti bolognese - przepis

    38 min Łatwy
  • Klopsiki z indyka w sosie koperkowym

    Klopsiki z indyka w sosie koperkowym

    42 min
  • Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    Klopsy z kaszy jaglanej (pulpety)

    50 min Łatwy
  • Lasagne

    Lasagne

    1 godz 35 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu