Pałki kurczaka w pikantnej panierce z dipem barbecue

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte i nacięte wzdłuż kości pałki kurczaka równomiernie zanurzaj w rozkłóconym jajku.
  2. Udka obtocz dokładnie w mieszance z większej saszetki POMYSŁU NA..., nieco wciskając w nie masę.
  3. Mięso ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w temperaturze 200°C przez 25-30 minut na złotobrązowy kolor.
  4. POMYSŁ NA… z mniejszej saszetki połącz Majonezem i ketchupem, dokładnie wymieszaj.
  5. Upieczone udka podawaj z dipem.

Opis przepisu:

Przygotowanie pałek z kurczaka w pikantnej panierce z dipem barbecue najlepiej zacząć od sosu, bo musi się porządnie schłodzić przed podaniem. Przyrządzamy go z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z ketchupem i przyprawami z mniejszej saszetki, dokładnie łączymy i umieszczamy w lodówce. Pałki z kurczaka otaczamy w panierce WINIARY POMYSŁ NA... Pikantne skrzydełka i pieczemy niecałe pół godziny na blasze wyłożonej papierem. Podajemy z bagietką oraz dipem do maczania - na lunch lub jako danie obiadowe. Do tego koniecznie bukiet słodkich, chrupiących warzyw.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?