Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi kurczaka pokrój w niedużą kostkę i przełóż do miski.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę meksykańską i 4 łyżki oleju.
Wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.
Ser cheddar zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Łodyżki kolendry drobno posiekaj i dodaj do mięsa.
Na rozgrzanej patelni smaż zamarynowanego kurczaka na złocisty kolor, a następnie – przestudź.
Na 4 plackach tortilli rozłóż równomiernie kawałki kurczaka, posyp cebulą, papryką i kukurydzą, posyp startym cheddarem i polej Sosem Texicana WINIARY, po czym każdą porcję przykryj drugim plackiem.
Tak przygotowane quesadille podgrzewaj na suchej patelni, na średnim ogniu, z obu stron, aż będą złociste.
Podawaj posypane kostkami awokado i listkami kolendry.