Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Quesadilla - zapiekana tortilla z kurczakiem

(0)
35min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest BernadettaP
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
4 
Tortille gotowe do pieczenia lub smażenia, kukurydza
1 
Pierś z kurczaka
6 
Pieczarki
200  g
Mozzarella

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
25.05 g
Węglowodany
13.97 g
Tłuszcze
13.56 g
Wartość energetyczna
279.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Winiary Pomysł na... Papirus z czosnkiem. Po przestudzeniu, kroimy w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Ser odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plastry.
Krok 3
5 min
2 placki tortilli smarujemy ketchupem, a następnie posypujemy równomiernie pokrojoną piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Przykrywamy czystymi plackami tortilli.
Krok 4
0 min
Układamy na blasze o nieprzywieralnej powierzchni. Pieczemy do całkowitego rozpuszczenia sera w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni (około 8-10 minut).
Krok 5
5 min
Po upieczeniu odstawiamy na 5 minut, a następnie kroimy w średnie trójkąty i od razu podajemy do jedzenia.
Quesadilla - zapiekana tortilla z kurczakiem

Krok 1 z 5

Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Winiary Pomysł na... Papirus z czosnkiem. Po przestudzeniu, kroimy w drobną kostkę.

Quesadilla - zapiekana tortilla z kurczakiem

Krok 2 z 5

Ser odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plastry.

Quesadilla - zapiekana tortilla z kurczakiem

Krok 3 z 5

2 placki tortilli smarujemy ketchupem, a następnie posypujemy równomiernie pokrojoną piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Przykrywamy czystymi plackami tortilli.

Quesadilla - zapiekana tortilla z kurczakiem

Krok 4 z 5

Układamy na blasze o nieprzywieralnej powierzchni. Pieczemy do całkowitego rozpuszczenia sera w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni (około 8-10 minut).

Quesadilla - zapiekana tortilla z kurczakiem

Krok 5 z 5

Po upieczeniu odstawiamy na 5 minut, a następnie kroimy w średnie trójkąty i od razu podajemy do jedzenia.

Quesadilla to szybkie i proste danie kuchni meksykańskiej, które świetnie sprawdzi się zarówno jako lunch do pracy, jak i szybka kolacja. Zapiekaną tortillę z kurczakiem, pieczarkami i serem podawaj na ciepło z ulubionymi sosami. Ale Meksyk!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha