Schab pieczony

4/5 4 105 5 1
4/5 4 105 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przyprawę w płynie, ZIARENKA SMAKU, miód, roztarty ząbek czosnku i cynamon utrzyj z 3 łyżkami wody.
  2. Posmaruj mięso, obłóż plasterkami cytryny i pozostaw w lodówce na 12 godz.
  3. Tak przygotowany schab przełóż do naczynia do żaroodpornego i piecz pod przykryciem 50-60 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.
  4. Przed końcem pieczenia zdejmij przykrycie na 15 minut.
  5. Podawaj z sosem pieczeniowym WINIARY przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Opis przepisu:

Schab pieczony to doskonały pomysł na obiad – ten na co dzień, jak i na specjalną okazję. Dzięki kilku składnikom zwykły schab bez kości przygotujesz w nowy sposób. Do dania dodaj miód, czosnek, cynamon i cytrynę, a całość dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i WINIARY Przyprawą w płynie do zup, sosów i sałatek. Schab pieczony najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Dobrze skomponuje się również ze smażonymi buraczkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?