1

2

Przepisy

Schab pieczony

5/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 173 kcal / porcja

Schab pieczony to doskonały pomysł na obiad – ten na co dzień, jak i na specjalną okazję. Dzięki kilku składnikom zwykły schab bez kości przygotujesz w nowy sposób. Do dania dodaj miód, czosnek, cynamon i cytrynę, a całość dopraw Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i WINIARY Przyprawą w płynie do zup, sosów i sałatek. Schab pieczony najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Dobrze skomponuje się również ze smażonymi buraczkami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przyprawę w płynie, ZIARENKA SMAKU, miód, roztarty ząbek czosnku i cynamon utrzyj z 3 łyżkami wody.
  2. Posmaruj mięso, obłóż plasterkami cytryny i pozostaw w lodówce na 12 godz.
  3. Tak przygotowany schab przełóż do naczynia do zapiekania.
  4. Piecz pod przykryciem 50-60 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.
  5. Przed końcem pieczenia zdejmij przykrycie na 15 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: