Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso dokładnie umyj i pokrój w cienkie paseczki, podsmaż na gorącym oleju.
  2. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki i 200 ml wody - dodaj do mięsa.
  3. Zagotuj ciągle mieszając.
  4. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  5. Podawaj z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw.

Opis przepisu:

Kolejny zabiegany dzień, w którym nie masz więcej czasu niż dwa kwadranse na przygotowanie posiłku? Na szybki obiad mamy świetny POMYSŁ NA... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. Aromatyczny, kremowy sos ze śmietanką i ziołami doskonale podkreśli smak duszonej piersi z kurczaka. Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym idealnie komponuje się z porcją ryżu oraz chrupiącą sałatką z kapusty pekińskiej i kukurydzy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?