Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

0
21 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pierś Z Kurczaka
200 ml
Śmietana 12%

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
228.48 kcal
Tłuszcze
8.84 g
Węglowodany
2.34 g
Białko
28.68 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

21 min
Krok 1
10 min
Mięso dokładnie umyj i pokrój w cienkie paseczki, podsmaż na gorącym oleju.
Krok 2
2 min
Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki i 200 ml wody - dodaj do mięsa.
Krok 3
3 min
Zagotuj ciągle mieszając.
Krok 4
5 min
Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
1 min
Podawaj z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw.
Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 1 z 5

Mięso dokładnie umyj i pokrój w cienkie paseczki, podsmaż na gorącym oleju.

Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 2 z 5

Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki i 200 ml wody - dodaj do mięsa.

Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 3 z 5

Zagotuj ciągle mieszając.

Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 4 z 5

Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym

Krok 5 z 5

Podawaj z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw.

Kolejny zabiegany dzień, w którym nie masz więcej czasu niż dwa kwadranse na przygotowanie posiłku? Na szybki obiad mamy świetny POMYSŁ NA... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. Aromatyczny, kremowy sos ze śmietanką i ziołami doskonale podkreśli smak duszonej piersi z kurczaka. Kurczak w sosie śmietanowo-ziołowym idealnie komponuje się z porcją ryżu oraz chrupiącą sałatką z kapusty pekińskiej i kukurydzy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika