Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos przygotuj w 250 ml wody i śmietance.
  2. Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu w posolonej wodzie. Następnie odsącz.
  3. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.
  4. Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki i dodaj do cebuli, podsmaż.
  5. Makaron połącz z kiełbasą i sosem grzybowym, podgrzej.
  6. Rozłóż na talerze, posyp szczypiorkiem i serem.

Opis przepisu:

Szybki obiad z makaronem – świderki z kiełbasą w sosie grzybowym. Dziecinnie proste, bo makaron al dente wystarczy wymieszać z podsmażoną kiełbasą z cebulą oraz pysznym Sosem Na Każdy Dzień Grzybowym WINIARY na śmietance. Porcje dania posypujemy tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem i podajemy na drugie danie z miską lodowej lub zielonej sałaty ze śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • pati779
    kiełbasska w sosie śmietanowym kojarzy mi się z dzieciństwem i obiadkami u babci :) też sprawdza się w tym zestawieniu sos ziołowy, sama jestem matką i eksperymentuje z różnymi produktami ale najczęściej do takiego obiadku sięgam po sosy develey. Tanie i fajnie się prezentują na stole :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?