Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym

0
41 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 ml
Kwaśna śmietana
200 g
Makaron Wstążki
1 
Cebula
3 łyżek
Oliwa z oliwek
150 g
Kiełbasa wieprzowa
50 g
Ser edamski
1 łyżka
Szczypiorek
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
27.89 g
Węglowodany
39.98 g
Wartość energetyczna
483.9 kcal
Białko
16.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
10 min
Sos przygotuj w 250 ml wody i śmietance.
Krok 2
15 min
Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu w posolonej wodzie. Następnie odsącz.
Krok 3
5 min
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.
Krok 4
5 min
Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki i dodaj do cebuli, podsmaż.
Krok 5
5 min
Makaron połącz z kiełbasą i sosem grzybowym, podgrzej.
Krok 6
1 min
Rozłóż na talerze, posyp szczypiorkiem i serem.
Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym

Krok 1 z 6

Sos przygotuj w 250 ml wody i śmietance.

Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym

Krok 2 z 6

Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu w posolonej wodzie. Następnie odsącz.

Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym

Krok 3 z 6

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.

Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym

Krok 4 z 6

Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki i dodaj do cebuli, podsmaż.

Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym

Krok 5 z 6

Makaron połącz z kiełbasą i sosem grzybowym, podgrzej.

Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym

Krok 6 z 6

Rozłóż na talerze, posyp szczypiorkiem i serem.

Szybki obiad z makaronem – świderki z kiełbasą w sosie grzybowym. Dziecinnie proste, bo makaron al dente wystarczy wymieszać z podsmażoną kiełbasą z cebulą oraz pysznym Sosem Na Każdy Dzień Grzybowym WINIARY na śmietance. Porcje dania posypujemy tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem i podajemy na drugie danie z miską lodowej lub zielonej sałaty ze śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika