Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos przygotuj w 250 ml wody i śmietance.
Makaron ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu w posolonej wodzie. Następnie odsącz.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.
Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki i dodaj do cebuli, podsmaż.
Makaron połącz z kiełbasą i sosem grzybowym, podgrzej.
Rozłóż na talerze, posyp szczypiorkiem i serem.