Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Świderki z brokułem i szynką

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Makaron Wstążki
1 
Brokuł
4 plastrów
Szynka parmeńska
2 łyżek
Serek mascarpone

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
372.11 kcal
Tłuszcze
8.76 g
Węglowodany
56.83 g
Białko
17.01 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
13 min
Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Szynkę pokrój w szerokie paski, wysmaż na chrupko, a następnie zdejmij z patelni.
Krok 3
3 min
Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru, przez 2-3 minuty. Odsącz i ostudź zimną wodą.
Krok 4
10 min
Sos serowo-pieczarkowy Italia WINIARY wymieszaj z 200 ml zimnej wody, doprowadź do zagotowania i gotuj 1 minutę. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj.
Krok 5
2 min
Makaron połącz z brokułem, szynką i sosem serowo-pieczarkowym, wymieszaj.
Świderki z brokułem i szynką

Krok 1 z 5

Makaron ugotuj w posolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu.

Świderki z brokułem i szynką

Krok 2 z 5

Szynkę pokrój w szerokie paski, wysmaż na chrupko, a następnie zdejmij z patelni.

Świderki z brokułem i szynką

Krok 3 z 5

Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru, przez 2-3 minuty. Odsącz i ostudź zimną wodą.

Świderki z brokułem i szynką

Krok 4 z 5

Sos serowo-pieczarkowy Italia WINIARY wymieszaj z 200 ml zimnej wody, doprowadź do zagotowania i gotuj 1 minutę. Dodaj serek mascarpone i wymieszaj.

Świderki z brokułem i szynką

Krok 5 z 5

Makaron połącz z brokułem, szynką i sosem serowo-pieczarkowym, wymieszaj.

Wykwintny przysmak z makaronem: pełnoziarniste świderki z brokułem i szynką parmeńską (lub westfalską - ważne, żeby była surowa i długodojrzewająca), wysmażoną na chrupko na patelni. Do tego aromatyczny Sos serowo-pieczarkowy Italia WINIARY, przyrządzony z dodatkiem śmietankowego serka mascarpone. To wyjątkowa kompozycja, która zadowoli nawet wybrednych smakoszy. Przed podaniem można udekorować potrawę gałązką natki lub świeżych ziół.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika