1

2

Przepisy

polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

4/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

Przygotowanie:

Polędwiczki kroję na małe kawałki, solę, pieprzę, posypuję przyprawą do wieprzowiny, smażę kilka minut na mocnym ogniu. Gdy zrumienią się ładnie, podlewam wodą,dodaje kostkę i duszę do miękkości. Na oddzielnej patelni smażę cebule, podsmażoną dodaję do mięsa. Gdy polędwiczki już są miękkie, dodaję łyżeczkę śmietany z łyżeczką mąki i przyrządzam sos.

Podaję z kaszą i kapustką zasmażaną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: