Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

4/5 4 14 5 1
4/5 4 14 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki kroję na małe kawałki, solę, pieprzę, posypuję przyprawą do wieprzowiny.
  2. Smażę kilka minut na mocnym ogniu. Gdy zrumienią się ładnie, podlewam wodą, dodaje kostkę i duszę do miękkości.
  3. Na oddzielnej patelni smażę cebule, podsmażoną dodaję do mięsa.
  4. Gdy polędwiczki już są miękkie, dodaję łyżeczkę śmietany z łyżeczką mąki i przyrządzam sos.
  5. Podaję z kaszą i kapustką zasmażaną.

Opis przepisu:

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym to zachwycająca propozycja dla wielbicieli mięsnych potraw. Zobacz, jak przygotować mięso, by rozpływało się w ustach i przy tym zachowało swój zachwycający aromat. Dla podkreślenia smaku polędwiczek zostały one przyrządzone na bazie Bulionu cielęcego WINIARRY. Od takiej gamy smaków zdecydowanie trudno się oderwać!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?