Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spaghetti z selerem naciowym

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

35 dag
Mięso mielone
1 puszka
Pomidory z puszki całe
0.5 pęczek
Seler naciowy
1 łyżeczka
Słodka papryka
1 trochę
Sól
1 łyżeczka
Pieprz ziołowy
1 
Papryczka chili
1 łyżeczka
Oregano
1 trochę
Olej rzepakowy
3 
Pieczarki
0.5 
Cebula
5 g
Ketchup
2 ząbków
Czosnek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
21.6 g
Tłuszcze
28.11 g
Węglowodany
13.43 g
Wartość energetyczna
389.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
15 min
Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojoną cebulę. Smażę po czym dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy grzyby puszczą soki wyjmuje je z patelni. Wrzucam na nią pokrojony seler naciowy.
Krok 2
10 min
Podsmażam, a następnie dodaję mięso. Smażę i doprawiam do smaku solą, papryką słodką oraz pieprzem ziołowym. Dodaję wcześniej usmażone pieczarki z cebulą. Gdy mięso zbrązowieje wrzucam posiekany czosnek.
Krok 3
15 min
Chwilę smażę, a gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat wrzucam pomidory całe z puszki (można je wcześniej troszkę posiekać w puszce). Mieszam i całość duszę około 8 minut.
Krok 4
5 min
Sos pod koniec zagęszczam keczupem i doprawiam oregano. Jeszcze podsmażam parę minut i gotowe. Podawać z makaronem. Smacznego.
Spaghetti z selerem naciowym

Krok 1 z 4

Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojoną cebulę. Smażę po czym dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy grzyby puszczą soki wyjmuje je z patelni. Wrzucam na nią pokrojony seler naciowy.

Spaghetti z selerem naciowym

Krok 2 z 4

Podsmażam, a następnie dodaję mięso. Smażę i doprawiam do smaku solą, papryką słodką oraz pieprzem ziołowym. Dodaję wcześniej usmażone pieczarki z cebulą. Gdy mięso zbrązowieje wrzucam posiekany czosnek.

Spaghetti z selerem naciowym

Krok 3 z 4

Chwilę smażę, a gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat wrzucam pomidory całe z puszki (można je wcześniej troszkę posiekać w puszce). Mieszam i całość duszę około 8 minut.

Spaghetti z selerem naciowym

Krok 4 z 4

Sos pod koniec zagęszczam keczupem i doprawiam oregano. Jeszcze podsmażam parę minut i gotowe. Podawać z makaronem. Smacznego.

Spaghetti w nietypowym wydaniu. Seler naciowy doda ciekawego aromatu i uwydatni wyrazisty smak sosu. Do tego dodajemy pieczarki, dzięki czemu zapach naszego obiadu rozniesie się po całym mieszkaniu zapraszając domowników do skosztowania. Do sosu użyjmy całych pomidorów z puszki, sprawi to, że smak będzie jeszcze lepiej odczuwalny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika