Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Spaghetti z selerem naciowym
Dodaj do CookBook

Spaghetti z selerem naciowym

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
35  dag
Mięso mielone
1  puszka
Pomidory z puszki całe
0.5  pęczek
Seler naciowy
1  łyżeczka
Słodka papryka
trochę
Sól
1  łyżeczka
Pieprz ziołowy
1 
Papryczka chili
1  łyżeczka
Oregano
trochę
Olej rzepakowy
3 
Pieczarki
0.5 
Cebula
5  g
Ketchup
2  ząbków
Czosnek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.3 g
Wartość energetyczna
255.4 kcal
Tłuszcze
12.9 g
Białko
25.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Spaghetti w nietypowym wydaniu. Seler naciowy doda ciekawego aromatu i uwydatni wyrazisty smak sosu. Do tego dodajemy pieczarki, dzięki czemu zapach naszego obiadu rozniesie się po całym mieszkaniu zapraszając domowników do skosztowania. Do sosu użyjmy całych pomidorów z puszki, sprawi to, że smak będzie jeszcze lepiej odczuwalny.

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    15 min
    Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojoną cebulę. Smażę po czym dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy grzyby puszczą soki wyjmuje je z patelni. Wrzucam na nią pokrojony seler naciowy.
  • Krok 2

    10 min
    Podsmażam, a następnie dodaję mięso. Smażę i doprawiam do smaku solą, papryką słodką oraz pieprzem ziołowym. Dodaję wcześniej usmażone pieczarki z cebulą. Gdy mięso zbrązowieje wrzucam posiekany czosnek.
  • Krok 3

    15 min
    Chwilę smażę, a gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat wrzucam pomidory całe z puszki (można je wcześniej troszkę posiekać w puszce). Mieszam i całość duszę około 8 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Sos pod koniec zagęszczam keczupem i doprawiam oregano. Jeszcze podsmażam parę minut i gotowe. Podawać z makaronem. Smacznego.
Spaghetti z selerem naciowym

Krok 1 z 4

Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam pokrojoną cebulę. Smażę po czym dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy grzyby puszczą soki wyjmuje je z patelni. Wrzucam na nią pokrojony seler naciowy.

Spaghetti z selerem naciowym

Krok 2 z 4

Podsmażam, a następnie dodaję mięso. Smażę i doprawiam do smaku solą, papryką słodką oraz pieprzem ziołowym. Dodaję wcześniej usmażone pieczarki z cebulą. Gdy mięso zbrązowieje wrzucam posiekany czosnek.

Spaghetti z selerem naciowym

Krok 3 z 4

Chwilę smażę, a gdy zacznie wydzielać przyjemny aromat wrzucam pomidory całe z puszki (można je wcześniej troszkę posiekać w puszce). Mieszam i całość duszę około 8 minut.

Spaghetti z selerem naciowym

Krok 4 z 4

Sos pod koniec zagęszczam keczupem i doprawiam oregano. Jeszcze podsmażam parę minut i gotowe. Podawać z makaronem. Smacznego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Spaghetti bolognese z klopsikami i warzywami

    Spaghetti bolognese z klopsikami i warzywami

    1 godz 3 min Łatwy
  • Spaghetti z mięsem mielonym I sosem

    Spaghetti z mięsem mielonym I sosem

    36 min Łatwy
  • Zupa krem z marchwi z marchewkowym spaghetti i sosem sojowym

    Zupa krem z marchwi z marchewkowym spaghetti i sosem sojowym

    1 godz 57 min Średni
  • Spaghetti z marchewki i cukinii

    Spaghetti z marchewki i cukinii

    17 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu