Ciastka przez maszynkę

4/5 4 43 5 1
4/5 4 43 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Oddziel białka od żółtek. Mąkę , proszek, cukier, żółtka (bez białek) i posiekaną margarynę połącz i zagnieć ciasto.
  2. Ciasto przełóż porcjami do maszynki do mięsa z odpowiednią nasadką do ciastek i wykręcaj ciastka. Ciastka kroić na ok 7cm lub 5cm długści .
  3. Układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Piec 20min w temp.200st.

Opis przepisu:

Ciastka przez maszynkę to przepis na bardzo łatwe do zrobienia kruche ciastka. Wystarczy, że dobrze zagnieciesz ze sobą wszystkie składniki i przepuścisz gotowe ciasto przez specjalną nakładkę w maszynce do mięsa. Ciastka przez maszynkę dobrze smakują z odrobiną kwaskowatej konfitury i gorącą herbatą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?