Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Śniegowe serca
Dodaj do CookBook

Śniegowe serca

(0)
1 godz 27 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2  szklanek
Mąka pszenna
50  g
Masło
50  g
Cukier puder
2  łyżek
Śmietana 18%
2 
Żółtko
1 
Jajko
trochę
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
42 g
Wartość energetyczna
291.5 kcal
Tłuszcze
11.6 g
Białko
7.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Słodkie, chrupiące śniegowe serca to idealne ciasteczka na Boże Narodzenie i czas karnawału. Pachnące Cukrem wanilinowym WINIARY kruche ciasto wyrabiamy szybciutko z dodatkiem proszku do pieczenia i od razu schładzamy w lodówce (jeśli ciasto się „przegrzeje” po upieczeniu będzie twarde). Po schłodzeniu ciasto można podzielić na części i dodać do nich np. kakao, mielone orzechy, sok cytrynowy lub cynamon – jeżeli mamy ochotę na ciasteczka w różnych smakach (ciasto z dodatkami należy ponownie wyrobić). Apetyczne, posypane cukrem pudrem śniegowe serca możemy zapakować w ładne pudełeczka i podarować w prezencie pod choinkę małym i dużym łasuchom.

Przygotowanie

87 min
  • Krok 1

    10 min
    Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i masło, posiekaj nożem.
  • Krok 2

    10 min
    Żółtka i całe jajko utrzyj z cukrem pudrem, dodaj śmietanę. Połącz z mąką.
  • Krok 3

    40 min
    Zagnieć ciasto i odłóż do lodówki na 30 minut.
  • Krok 4

    9 min
    Po wyjęciu z lodówki zagnieć jeszcze raz, rozwałkuj i wycinaj foremką serduszka.
  • Krok 5

    15 min
    Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i układaj ciastka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz na rumiano około 15 minut.
  • Krok 6

    3 min
    Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem.
Śniegowe serca

Krok 1 z 6

Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i masło, posiekaj nożem.

Śniegowe serca

Krok 2 z 6

Żółtka i całe jajko utrzyj z cukrem pudrem, dodaj śmietanę. Połącz z mąką.

Śniegowe serca

Krok 3 z 6

Zagnieć ciasto i odłóż do lodówki na 30 minut.

Śniegowe serca

Krok 4 z 6

Po wyjęciu z lodówki zagnieć jeszcze raz, rozwałkuj i wycinaj foremką serduszka.

Śniegowe serca

Krok 5 z 6

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i układaj ciastka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz na rumiano około 15 minut.

Śniegowe serca

Krok 6 z 6

Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Śmietana
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu